HomePost ItΜ. Σενετάκης: Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς – Ένας στόχος για το μέλλον

Μ. Σενετάκης: Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς – Ένας στόχος για το μέλλον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο μιας διημερίδας που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου και Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, επεσήμανε την αναγκαιότητα προστασίας της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, τόνισαντας ότι αυτή καθορίζει το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Σενετάκης ανέφερε ότι η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά διαμορφώνουν την εθνική ταυτότητα και πρέπει να προστατευθούν για την επιβίωση των μελλοντικών γενεών. Επισημάνοντας την ανάγκη προστασίας από φυσικές καταστροφές και ανθρώπινες ενέργειες, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του κράτους να προστατεύσει την κληρονομιά μας.

Ο Υφυπουργός επισήμανε τη σημασία της καινοτομίας σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά της έρευνας στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών για την προστασία της κληρονομιάς μας. Επιπλέον, επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας με τα ερευνητικά κέντρα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κληρονομιά μας.

Τέλος, ο κ. Σενετάκης επισήμανε τον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας στην χρηματοδότηση αυτών των προσπαθειών, καθώς και τη σημασία της παρουσίασης των αποτελεσμάτων έρευνας στο ευρύ κοινό.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση