HomePost ItΜ. Σενετάκης: Άπαντες ελέγχονται- 17,5 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια

Μ. Σενετάκης: Άπαντες ελέγχονται- 17,5 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια

Τι αναφέρει με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσαν 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Άπαντες ελέγχονται. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει προς την αγορά το υπουργείο Ανάπτυξης στη μάχη που δίνεται για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας», τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσαν 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Θα συμφωνήσουμε όλοι μας εδώ στο Κοινοβούλιο, ότι πράγματι το νούμερο ένα πρόβλημα για τα νοικοκυριά σήμερα, είναι η ακρίβεια. Είναι βέβαια ένα πρόβλημα παγκόσμιο και όχι ελληνικό, όσο και αν επιχειρείτε για λόγους μικροκομματικούς να το παρουσιάσετε έτσι. Ένα πρόβλημα σύνθετο, όπου δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και καμία χώρα δεν έχει βρει την απάντηση. Γι’ αυτό και απαιτείται απ’ όλους υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Όχι ευχολόγια και ανέξοδη κριτική», επεσήμανε ο κ. Σενετάκης και πρόσθεσε πως:

«Λάβαμε τέσσερα δραστικά μέτρα. Πρόκειται για μέτρα που καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει λάβει- προκειμένου να μειωθούν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και παράλληλα να διορθωθούν αθέμιτες στρεβλώσεις δεκαετιών στο εμπόριο. Οι παρεμβάσεις μας έχουν ως στόχο την τήρηση της τάξης σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος όλων των καταναλωτών».

Στο πλαίσιο της επερώτησης του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Αδιαφανής, μεροληπτική υπέρ λίγων και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος η χάραξη και εκτέλεση της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας», ο κ. Σενετάκης ξεκαθάρισε ότι:

«Πέρα από τα μέτρα που έχουμε πάρει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, έχουμε και τους ελέγχους που διενεργεί η ΔΙΜΕΑ. Μια υπηρεσία που συστάθηκε από την δική μας κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ως τώρα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι των ελέγχων στην αγορά. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι από τις αρχές του προηγούμενου έτους ως τώρα έχουν διενεργηθεί 30.221 έλεγχοι και έχουν διαπιστωθεί 2.114 παραβάσεις. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως τώρα ξεπερνούν τα 17.500.000 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος έχει εισπραχθεί ή έχει βεβαιωθεί προς είσπραξη στην εφορία. Μάλιστα, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας, έχει καταθέσει και τα σχετικά αποδεικτικά στη Βουλή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση