HomeΚΡΗΤΗΈνοχοι στο Εφετείο για το θάνατο του 30χρονου από ηλεκτροπληξία

Ένοχοι στο Εφετείο για το θάνατο του 30χρονου από ηλεκτροπληξία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηρακλείου αναβίωσε χθες το δυστύχημα που είχε σημειωθεί στις 12 Αυγούστου του 2007 στην περιοχή Μπουντούλες της Ιεράπετρας όταν ένας 30χρονος εργάτης είχε χάσει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.

Το ατύχημα συνέβη όταν το γεωτρύπανο με το οποίο ο 30χρονος εκτελούσε εργασίες διάνοιξης γεώτρησης σε χωράφι, ήρθε σε επαφή με καλώδια της ΔΕΗ.

Στο εδώλιο κάθισαν σήμερα δύο άνδρες ηλικίας 45 και 66 ετών, οι οποίοι κατηγορούνταν – μεταξύ άλλων- για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρόκειται για τον 45χρονο εργοδότη του άτυχου άνδρα και τον 66χρονο ιδιοκτήτη του χωραφιού όπου συνέβη το μοιραίο ατύχημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τελευταίος είχε επίσης χτυπηθεί από το ρεύμα, στην προσπάθειά του να σώσει τον 30χρονο. Ευτυχώς γι’ αυτόν, στο σημείο βρισκόταν ένας ακόμη εργάτης ο οποίος κατάφερε και τον τράβηξε μακριά, σώζοντάς τον από βέβαιο θάνατο.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον 45χρονο εργοδότη του θανόντος ποινή φυλάκισης 16 μηνών η οποία μετατράπηκε προς 5 ευρώ ημερησίως. Στον 66χρονο ιδιοκτήτη του χωραφιού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Θυμίζεται ότι πρωτόδικα, το Δικαστήριο είχε απαλλάξει τον 45χρονο από τις κατηγορίες, ωστόσο ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης, με την υπόθεση να φτάνει σήμερα στο ακροατήριο του Εφετείου.

ekriti.gr, Νικόλας Αγγελίνος

Διαφήμιση
Διαφήμιση