HomeΚΡΗΤΗΕνεργοί Πολίτες: Έδωσαν πάσα στη ζωή

Ενεργοί Πολίτες: Έδωσαν πάσα στη ζωή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Ενεργοί Πολίτες ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη», συμμετείχαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, με νεοεκλεγμένους  δημοτικούς συμβούλους και μέλη της κίνησης στο συμβολικό αγώνα ποδοσφαίρου με μέλη της θεραπευτικής κοινότητας, της Επανένταξης και της Μονάδας Εφήβων.

Στην ανυπόφορη καθημερινότητα της «κρίσης» που γεννά επισφάλεια, απόγνωση και ανεργία, τα ναρκωτικά είναι παντού. Οι χρήστες είναι ανάμεσα στους νέους και στις νέες της πόλης μας, ζουν στη διπλανή πόρτα, είναι τα παιδιά μας. Τα ναρκωτικά ναρκώνουν τις ελπίδες τους. Καταχρώνται την ελευθερία τους. Η εξάρτηση, η κάθε εξάρτηση, είναι το αντίθετο της ελευθερίας.

Οι Ενεργοί Πολίτες πιστεύουν ότι στον αντίποδα της καταστολής, οφείλουμε ν’ αναζητήσουμε τις λύσεις. Να πειραματιστούμε, να ελέγξουμε τις επιλογές μας. Να διεκδικήσουμε την πρόληψη, την κρατική μέριμνα και φροντίδα για τους χρήστες ναρκωτικών, για κέντρα χορήγησης υποκατάστατων. Να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε την παρέμβαση του Δήμου στη στήριξη των ουσιεξαρτημένων και των οικογενειών τους, στη σύσφιξη των κοινωνικών τους σχέσεων με την πόλη και τους πολίτες, την ενίσχυση του ΚΕΣΑΝ και την ουσιαστική συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ. Να εργαστούμε για την κοινωνική ευαισθησία απέναντι στους νέους και τις νέες της πόλης μας. Στην ανάγκη τους να είναι διαφορετικοί και συνάμα αποδεκτοί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση