HomeΚΡΗΤΗΑπλήρωτες παραμένουν οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Γόρτυνας

Απλήρωτες παραμένουν οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Γόρτυνας

Παρέμβαση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την άμεση καταβολή δεδουλευμένων στις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Γόρτυνας ζητά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Την πρωτιά στην εργοδοτική αυθαιρεσία διεκδικούν επάξια η Δημοτική Αρχή της Γόρτυνας και οι σχολικές επιτροπές, ξεπερνώντας ακόμα και τους εργολάβους.

Στην πρόσφατη σύσκεψη του σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, αναδείχτηκαν τα πολύ σοβαρά ζητήματα που βιώνουν καθημερινά οι συναδέλφισες σχολικές καθαρίστριες καθώς και οι διαχρονικές ευθύνες της δημοτικής αρχής για την τήρηση και εφαρμογή έστω και αυτής της κουτσουρεμένης υπάρχουσας εργατικής νομοθεσίας.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά καθυστερήσεων πληρωμών της μισθοδοσίας που έχουν φτάσει έως και τους τέσσερις μήνες, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν οφειλές μισθοδοσίας για το μήνα Ιούνιο και δεν έχουν καταβληθεί τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας (ούτε σε είδη, ούτε σε χρηματικό ποσό) για τα έτη 2018 και 2019 !

Παράλληλα εντοπίζεται πλήρης αδράνεια των σχολικών επιτροπών, χωρίς συνεδριάσεις και διάτρητες διαδικασίες. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες να μην γνωρίζουν αν οι αίθουσες που καθαρίζουν καθημερινά αντιστοιχούν στις αίθουσες που είναι δηλωμένες ότι εργάζονται, να μην έχουν επίσημες απαντήσεις στα ζητήματα που αφορούν την εργασίας τους κ.α

Σα να μην έφταναν όλα αυτά,  όταν οι εργαζόμενες αποφάσισαν να πάρουν απαντήσεις για αυτά τα ζητήματα και να καταβληθούν οι οφειλές τους βρέθηκαν αντιμέτωπες με απειλές από Δημοτικούς Συμβούλους και Διευθυντές για το αν θα έχουν δουλειά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που διατηρούν αυτή την απαράδεκτη νομοθεσία που αντιμετωπίζει τις καθαρίστριες σαν εργολάβους, τις κρατά σε ομηρίας χρόνο με το χρόνο για το αν και πότε θα έχουν δουλειά, τους πετσοκόβει επιδόματα και κατακτήσεις.

Ενημερώνουμε τη νέα δημοτική αρχή ότι είναι ευθύνη της να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες μισθοδοσίες όπου αυτές υπάρχουν καθώς και τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) του 2018 & 2019 σε χρηματικό ποσό αφού οι εργαζόμενες καθαρίστριες ήδη τα έχουν καταβάλει από την τσέπη τους για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών περιόδων που έχουν παρέλθει. Να φροντίσει έγκαιρα να είναι διαθέσιμα και να αποδοθούν σε είδος για το νέο σχολικό έτος.

Το σωματείο μας δεν θα αφήσει να μείνει καμία καθαρίστρια ανεξόφλητη και σίγουρα δεν θα επιτρέψει τρομοκρατία και απειλές.

Καλούμε τις συναδέλφισες να μην παραιτηθούν από τα δίκαια αιτήματα τους, να βάλουν προμετωπίδα την μόνιμη και σταθερή δουλειά, την άμεση μονιμοποίηση τους καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Να διεκδικήσουν :

 Καμία καθυστέρηση της μισθοδοσίας. Άμεση εξόφληση της οφειλόμενης μισθοδοσίας.

 Άμεση καταβολή των οφειλόμενων μέσων ατομικής προστασίας ΜΑΠ για τα έτη 2018 και 2019 σε χρηματικό ποσό και έγκαιρη καταβολή τους σε είδος για το νέο σχολικό έτος.

 Μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστών με πλήρη χρηματοδότηση της εργασίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση