HomeHL-9Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στα Χανιά η ΠτΔ για τα 110 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στα Χανιά η ΠτΔ για τα 110 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Τι ανέφερε στη δήλωσή της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την επέτειο των 110 ετών από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα παραβρέθηκε στα Χανιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου, είναι επίτιμη δημότης Χανίων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και την έπαρση της σημαίας στο Φρούριο Φιρκά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται φέτος 110 χρόνια από την 1η Δεκεμβρίου του 1913, όταν υψώθηκε η γαλανόλευκη στο φρούριο του Φιρκά, επισφραγίζοντας την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και δικαιώνοντας γενεές επί γενεών Κρητικών, που αγωνίστηκαν για τον ιερό αυτό σκοπό.

Τιμάμε τις θυσίες τους και μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη την ηγετική φυσιογνωμία του Ελευθερίου Βενιζέλου, που με τη διορατικότητα και την επιμονή του πέτυχε την ενσωμάτωση της Μεγαλονήσου στον εθνικό κορμό».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο και συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών στο Δημαρχείο.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση