HomeHL-9Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο

Επαφές και συναντήσεις με τοπικούς φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη περιοδεία της Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης και Τομεάρχη Κρήτης Ντόρας Μπακογιάννη στο νομό Ηρακλείου, συνοδευόμενη από τον Γραμματέα Π.Ε. – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά την ευρεία σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης και δημάρχους του Ηρακλείου, στην οποία συμμετείχε χθες και την εκδήλωση με θέμα “Ανάπτυξη μέσα από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης” που ήταν βασική ομιλήτρια στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η κα Μπακογιάννη πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου, στην Τύλισο και στη συνέχεια στο χωριό Κρουσώνας.

3

Σε συνάντηση με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη που είχε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη συζήτησαν τα σχέδια ανάπλασης του Δήμου, τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που βγαίνουν το επόμενο διάστημα και μπορούν να αξιοποιηθούν από το Δήμο, αλλά και την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και των πρότυπων καλλιεργειών που ήδη έχουν ξεκινήσει στην περιοχή. Το καλωσόρισμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και το μήνυμα των κατοίκων ήταν «βιαστείτε γιατί η Ελλάδα καταστρέφεται και η ύπαιθρος διαλύεται».

Ο Γραμματέας της ΝΔ επιβεβαίωνε με κάθε ευκαιρία για την «ετοιμότητα των οργανώσεων και τη διάθεση όλων των στελεχών να ανατρέψουμε αυτή την παρακμιακή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Αξίζουμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε!»

bakogianni-tylisos-8

Την ξενάγηση ανέλαβε ο επιμελητής της έκθεσης του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού, Κώστας Δολαψάκης, ο οποίος και εξήγησε αναλυτικά τα εκθέματα, τις τεχνοτροπίες και γενικότερα την φιλοσοφία που ακολουθούσε ο μεγάλος καλλιτέχνης. Η Ντόρα Μπακογιάννη εντυπωσιάστηκε από τα σπουδαία έργα του Μπότη Θαλασσινού, όπως επίσης και από το γεγονός ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου διαθέτει πλέον ιδιόκτητη πινακοθήκη.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης πρόσφερε στην Ντόρα Μπακογιάννη ένα αντίτυπο του βιβλίου «Το Μαλεβίζι» ενώ ο Κώστας Δολαψάκης της δώρισε ένα portfolio από την έκθεση του 2004 που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με θέμα την πολιορκία και η πτώση του Μεγάλου Κάστρου, μια χρυσοτυπία του βασικού έργου και ένα ενημερωτικό για την τεχνική του στην μεταλλοτεχνία και τον τρόπο χειρισμού.

bakogianni-tylisos-9

Το παρών στην ξενάγηση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μαλλιωτάκης, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου Μανώλης Γενναράκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Τυλίσου Σταύρος Χαλκιαδάκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Τυλίσου.

bakogianni-tylisos-10

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση