HomeHL-9Ντ. Μπακογιάννη: «Η Κρήτη μπορεί ν’ αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο»

Ντ. Μπακογιάννη: «Η Κρήτη μπορεί ν’ αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο»

Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Κρήτη μπορεί ν’ αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τους δημάρχους του νησιού, παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Κρήτη έχει αδικηθεί ωστόσο με τα σωστά εργαλεία μπορεί να πρωταγωνιστήσει καθώς όπως ανέφερε το νησί είναι ένας ευλογημένος τόπος.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως χρειάζεται στήριξη για τα αναπτυξιακά έργα.

Την ίδια ώρα οι δήμαρχοι της Κρήτης επεσήμαναν τα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία ενώ έθεσαν επί τάπητος και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του τόπου που βρίσκονται στα… χαρτιά.

Η κα Μπακογιάννη συνοδεύεται από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ επόμενος της σταθμός ήταν η Αρχιεπισκοπή Κρήτης όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

eirhnaios-mpakogiannh eirhnaios-mpakogiannh1

«Στόχος να γίνει η Ν.Δ. πρώτο κόμμα»

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη έδωσε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου όπου και αναφέρθηκε στον στόχο που έχει η Ν.Δ. να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Η ίδια, επανέλαβε ότι έχει αναλάβει την Κρήτη μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ σχολίασε πως το νέο αφήγημα του Τσίπρα «δεν βγαίνει» γι’ αυτό και θα επιχειρήσει να «αποδράσει γρήγορα».

Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο λέγοντας πως «αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της κ. Μπακογιάννη διαμορφώνεται ως εξής:

5:30 μ.μ.: Σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ).

6:00 μ.μ.: Εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με στελέχη του κόμματος και εκπροσώπων επιστημονικών, παραγωγικών, κλαδικών και οικονομικών φορέων του νομού Ηρακλείου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα “Ανάπτυξη μέσα από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

•Η αγορά του Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς το ΑΕΠ του νομού έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση την τελευταία 15ετία, είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τους άλλους νομούς της Κρήτης, ενώ τα μετά τα πρώτα χρόνια της κρίσης, το 2013 και το 2014 παρουσίασε άνοδο. Όμως από το 2015 σημειώνει νέα μείωση.

•Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό απασχόλησης – ανεργίας που παρουσιάζει ο Νομός. Το 2017 ήταν ένα έτος που καταγράφηκαν περισσότερες προσλήψεις από τις απολύσεις. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι πως είχαμε περισσότερες προσλήψεις της μερικής απασχόλησης. Ένας στους τρεις εργαζόμενους εργάζεται αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας.

•Επιπλέον η κατάσταση στα ημερομίσθια είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Στο παρελθόν υπήρχε η γενιά των 700 και 600 ευρώ τώρα η κατάσταση έχει πάρει ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις καθώς η μερική απασχόληση φτάνει στα 200 με 250 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, ο κλάδος ο οποίος έχει τα χαμηλότερα μεροκάματα είναι αυτός του επισιτισμού.

•Μάλιστα, ιδιαίτερα απογοητευτική είναι η κατάσταση στην καταβολή της μισθοδοσίας καθώς η πληρωμή γίνεται πολλές φορές με έναντι, χαρτζιλίκια μέχρι και κουπόνια!

Διαφήμιση
Διαφήμιση