HomeHL-9Μπακογιάννη για αφαίρεση ροζ σημαίας από το προξενείο: «Διαφωνώ πλήρως»

Μπακογιάννη για αφαίρεση ροζ σημαίας από το προξενείο: «Διαφωνώ πλήρως»

 Η απάντηση Γεραπετρίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τριγμούς και στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη να «κατέβει» καλλιτεχνικό έργο από το ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης μετά από δημόσια προτροπή της «Νίκης» του Δημήτρη Νατσιού που διαμαρτυρήθηκε γιατί απεικονίζει την ελληνική σημαία με το ροζ χρώμα, εις ένδειξη συμπαράστασης στις κακοποιημένες γυναίκες.

Η διαφωνία της Μπακογιάννη και απάντηση του υπουργού Εξωτερικών

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (που έγινε κεκλεισμένων των θυρών) η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε προς τον παριστάμενο Υπουργό Εξωτερικών ότι διαφωνεί πλήρως με την απόφασή του.

Απαντώντας ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι κανένας δεν συζητά περί λογοκρισίας της τέχνης, αλλά το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν σε κάποια γκαλερί. «Το προξενείο είναι το στενό Ελληνικό κράτος και ανάμεσα στην αποστολή των διπλωματικών αρχών είναι να αναδεικνύουν τα σύμβολα», φέρεται να είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου μιλώντας στην Ολομέλεια τόνισε ότι η απόφαση Γεραπετρίτη «είναι κόλαφος για την Τέχνη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι απόφαση ευθυγράμμισης με την ακροδεξιά». «Είναι απόφαση υπακοής στο μαύρο. Υπακούσατε στη δήθεν ιερή οργή του εκπροσώπου μίας από τις εκφάνσεις του μαύρου που δυστυχώς βρίσκονται ξανά εντός της Βουλής», προσέθεσε.

ethnos.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση