Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο κέντρο του Ηρακλείου για τη δίκη του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία το καλοκαίρι του 2012. Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις οικογένειες των δραστών και θυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει χθες Πέμπτη ωστόσο δεν υπήρχε διαθέσιμη η κατάλληλη αίθουσα και για τον λόγο αυτό η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για σήμερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή, πρώτη στην ουσία ημέρα της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, θεωρείται καίριας σημασίας καθώς ως πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο Γιάννης Ξυδάκης, πατέρας του ενός από τα δύο θύματα του φονικού, του Πρίαμου Ξυδάκη.

Μάλιστα, η κατάθεσή του αναμένεται να είναι μαραθώνια, καθώς επιδίωξη των δικηγόρων της οικογένειας είναι η εξιστόρηση των γεγονότων να ολοκληρωθεί μέσα σε μια διαδικασία.

Και αυτή τη φορά στο εδώλιο κάθεται ο βασικός κατηγορούμενος της διπλής ανθρωποκτονίας, ο 57χρονος σήμερα κρεοπώλης που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Μαζί του δικάζεται και ο αδελφός του ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον Γιάννη Ξυδάκη.

Τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στο δικαστήριο με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και από την πίσω είσοδο των δικαστηρίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση