Στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να ξεκινήσει τελικά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία στις αρχές του καλοκαιριού του 2012.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη με πρώτο μάρτυρα τον πατέρα του ενός από τα θύματα, τον Γιάννη Ξυδάκη, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα, η κατάθεση του μάρτυρα, η οποία θεωρείται βαρύνουσας σημασίας αναμένεται να είναι πολύωρη. Η σημερινή αναβολή οφείλετο στο γεγονός ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη κατάλληλη αίθουσα για τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η αλλαγή ημερομηνίας, καθώς θεωρείται καίριας σημασίας η ολοκλήρωση της κατάθεσης Ξυδάκη σε μία ημέρα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης για το φονικό με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά μετά από αίτημα του δικηγόρου της οικογένειας Ξυδάκη, διακόπηκε για να συνεχιστεί σήμερα το πρωί.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει για άλλη μια φορά ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον 34χρονο Πρίαμο, ενώ από τα σκάγια του έχασε τη ζωή του και ο Μανόλης Σταυρουλάκης.

Μαζί του ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί και ο αδερφός του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι επιχείρησε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν οκτώ χρόνια για το διπλό φονικό, ενώ στον αδερφό του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών, με την έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, γι’αυτό και ο ίδιος δεν οδηγήθηκε ποτέ στη φυλακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση