HomePost ItΖωή Κωνσταντοπούλου: «Αυτό που έγινε είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αυτό που έγινε είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη»

Οι πρώτες δηλώσεις για τη δίκη αναφορικά με το Μάτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

 

Δηλώσεις έξω από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά την απόφαση στη δίκη για το Μάτι έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ήταν και παρούσα στο Δικαστήριο, στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων, των επιζώντων και των κατοίκων. «Αυτό που έγινε σήμερα είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη.

Είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας. Σήμερα συντελέστηκε μια κακοδικία. Το δηλώνω, έχοντας προσωπικά αντίληψη των γεγονότων, της δικογραφίας, των στοιχείων που υπήρχαν, με τα οποία θα έπρεπε να καταδικαστούν όλοι εκείνοι που αθωώθηκαν, των στοιχείων που υπήρχαν, με βάση τα οποία θα έπρεπε όλοι να δικάζονται για κακουργήματα κι όχι για πλημμελήματα, των στοιχείων που υπήρχαν και επέβαλλαν να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για να μην ξαναθρηνήσουμε αθώα θύματα δολοφονημένα από την παράβαση των στοιχειωδών υποχρεώσεων εκείνων που η πολιτεία έχει εμπιστευθεί θεσμικά να μεριμνούν για τις ζωές μας.

Πριν από δεκαπέντε μήνες, όταν κατέθετα ως μάρτυρας επί 4 ημέρες σε αυτήν εδώ την αίθουσα, πριν τα Τέμπη, είπα ότι η ατιμωρησία είναι εκείνη που παράγει νέα εγκλήματα, κι αν δεν υπάρξει τιμωρία για το Μάτι θα έχουμε νέο έγκλημα.

Συνέβησαν τα Τέμπη.

Και πάλι παρακολουθούμε τη διαφθορά που σκοτώνει, τη διαφθορά που αφήνει ανθρώπους απροστάτευτους να καίγονται ζωντανοί ή  να πνίγονται αβοήθητοι, πάλι παρακολουθούμε την ίδια διαφθορά και τη διαπλοκή να συνωμοτούν για να αθωωθούν ή να πέσουν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για το Μάτι ώστε στη συνέχεια συμψηφιστικά να γίνει το ίδιο και για τα Τέμπη.

Ως Δικηγόρος, συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, ως Βουλευτής και Πρόεδρος κόμματος, ως πολίτης αυτής της χώρας, ζητώ να ελεγχθεί με ποια διαδικασία το κακούργημα έγινε πλημμέλημα, με ποια διαδικασία μπήκαν βουνά εμποδίων στον ανακριτή που ζητούσε να γίνει κακουργηματική η κατηγορία, με ποια διαδικασία εμφανίστηκε ένας ουρανοκατέβατος εισαγγελέας να κάνει έφεση όταν έκριναν τρεις δικαστές ότι πρόκειται για κακούργημα και με ποια διαδικασία μία Πρόεδρος η οποία κληρώθηκε υποτίθεται για να δικάσει την υπόθεση του Φαλήρου με εμπλοκή της πυροσβεστικής, με θανάτους, κληρώθηκε για να δικάσει την υπόθεση της Μάνδρας, με εμπλοκή της Πυροσβεστικής, με εμπλοκή της Περιφέρειας, με εμπλοκή της κ. Δούρου, η δίκη τότε αναβλήθηκε για κώλυμα που προέκυψε διαρκούσης της εκδίκασης, πώς η ίδια αυτή δικαστής κληρώνεται και προεδρεύει στην υπόθεση για το Μάτι και δίνει εξαρχής σήμα, σε εμένα ήταν απολύτως ορατό και το είπα στην διάρκεια της κατάθεσής μου, δίνει εξαρχής σήμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διερεύνηση.

Η μόνη αποδεκτή απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση αυτή ήταν να κρίνει ότι πρόκειται για κακούργημα και να παραπέμψει την υπόθεση αρμοδίως. Αυτό το δικαστηριακό ξέπλυμα που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή, είναι ταυτόχρονα και έγκλημα σε βάρος του κράτους δικαίου.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση