HomeHL-GreeceΗ καταστροφή του Σαρωνικού και τυχόν νέα μέτρα μουδιάζουν το Μαξίμου

Η καταστροφή του Σαρωνικού και τυχόν νέα μέτρα μουδιάζουν το Μαξίμου

Προβληματισμός στο Υπουργικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα… πέπλο σιωπής για τις εξελίξεις στο Σαρωνικό και ένας γενικότερος προβληματισμός ενόψει της τρίτης αξιολόγησης σημάδεψαν τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον λόγο στη συνεδρίαση πήρε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής ο οποίος σημείωσε πως «δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε πλήρως το έργο της απορρύπανσης». Υπουργοί μάλιστα που ήταν παρόντες , σχολίαζαν στο iefimerida ότι «η συζήτηση κινήθηκε σιωπηρά» και στην ατμόσφαιρα διαφάνηκε… μούδιασμα. Πλην όμως, ξεκαθάριζαν ότι ουδείς αμφισβήτησε τους χειρισμούς του κ. Κουρουμπλή. Με κάποιους, να σημειώνουν μάλιστα ότι στην παρούσα συγκυρία και έπειτα από τα απανωτά χτυπήματα, μάλλον η εν λόγω συνεδρίαση λειτούργησε συσπειρωτικά παρά ανέδειξε διαφωνίες.

«Να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα»

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης, αφιερώθηκε στην επικείμενη τρίτη αξιολόγηση, ενώ προβληματισμός εκφράστηκε και για το ενδεχόμενο το Ταμείο να ζητήσει νέα μέτρα για το 2018. Αν και η εικόνα που μετέφερε ο κ. Τσακαλώτος τουλάχιστον από τους Ευρωπαίους- σύμφωνα πάντα με όσους πήραν μέρος στη συνεδρίαση- ήταν ότι «δεν υπήρξε θέμα νέων δημοσιονομικών μέτρων».

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν στο iefimerida πως «ο σχεδιασμός είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη φτάσουμε εκεί». Εξ’ αυτού του λόγου και ο πρωθυπουργός ζήτησε μέχρι το Νοέμβριο να υλοποιηθεί το 80% των προαπαιτούμενων, ούτως ώστε να μη βρουν πάτημα εκείνοι που θέλουν να δουν τη διαδικασία να καθυστερεί. Συν τοις άλλοις, ο κ. Τσακαλώτος από πλευράς του ζήτησε ήδη εξοικονόμηση δαπανών από υπουργεία.

Προβληματισμός για το Πρόγραμμα

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο,πάντως,αναφορικά με το μείγμα πολιτικής του Προγράμματος, υπήρξαν νύξεις στο υπουργικό από κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που έθεσε έναν ευρύτερο προβληματισμό για το κατά πόσο αυτό βγαίνει και αν επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Λέγοντας με νόημα ότι «δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε», και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να τεθούν κάποια όρια από την ελληνική πλευρά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση