HomeΕΛΛΑΔΑΑγρότες: Κλιμάκωση λέει η πλειοψηφία, σε πρώτο πλάνο η κάθοδος στην Αθήνα – Το μήνυμα του Μαξίμου

Αγρότες: Κλιμάκωση λέει η πλειοψηφία, σε πρώτο πλάνο η κάθοδος στην Αθήνα – Το μήνυμα του Μαξίμου

Έκλεισαν την Εθνική στην Καρδίτσα, έκαψαν λάστιχα στο μπλόκο της Λαμίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές, οι αγρότες συσκέπτονται σήμερα (14/2) στα μπλόκα τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι περισσότεροι εξ αυτών εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, τάσσονται υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και προτείνουν ακόμη και κάθοδο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα. Αύριο στη Λάρισα, στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν, θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη συνέχεια του αγώνα τους. «Δεν θα επιτρέψουμε να χωριστεί η Ελλάδα στα δυο», διαμηνύει εν τω μεταξύ η κυβέρνηση.

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα το απόγευμα προχώρησαν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού στον Ε65 που οδηγεί στην Καρδίτσα. Σε δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι του κλάδου είπαν ότι δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα τους.

«Θα φτάσουμε και στην Αθήνα»

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει τους αγρότες και σημείωσε ότι ο αγώνας των αγροτών θα κλιμακωθεί. «Δυναμώνουμε τα μπλόκα, καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας» τόνισε και σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε, μεταξύ άλλων: «Θα φτάσουμε και στην Αθήνα. Θα συντονίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα», τόνισε.

«Περιμένουμε λύσεις και κλιμακώνουμε τον αγώνα» τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. «Δεν θα κάνουμε πίσω, θα κλιμακώσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» δήλωσε ο Νίκος Γούσιος, αγρότης από τα Φάρσαλα που είναι στη Συντονιστική του μπλόκου στον Ε-65 στην Καρδίτσας.

Ξανά κλειστή η Εθνική στη Λαμία

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες που συγκροτούν το μπλόκο στην Σκάλα Αταλάντης έκλεισαν ξανά την Εθνική Οδό και άναψαν φωτιές. Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, από τις 16:00 η Εθνική κλείστηκε και στα δύο ρεύματα, με τους αγρότες να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα και ο ουρανός να γεμίζει μαύρους καπνούς.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναμένεται να τους δοθούν δεν μπορούν να τους βοηθήσουν να παραμείνουν στη γη τους και στις καλλιέργειες τους.

Επισημαίνουν λάθη στην ΚΑΠ και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει τους αγρότες χωρίς ρευστότητα σε μια περίοδο που θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη νέα παραγωγή, ενώ στα ύψη παραμένει το κόστος της. Ειδικά στο θέμα του πετρελαίου, τα 82 εκατομμύρια είναι σταγόνα στον ωκεανό για τους πραγματικούς παραγωγούς – ποσό που θα δοθεί και σε δόσεις αφού μόλις το Μάρτιο θα δοθούν τα μισά ως προκαταβολή.

Γενικά, όπως τονίζουν, αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού το έργο και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τον έχει δει όπως θα έπρεπε.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση