HomeΚΡΗΤΗΣτους… οδηγούς η Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου – Παραδόθηκε στην κυκλοφορία

Στους… οδηγούς η Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου – Παραδόθηκε στην κυκλοφορία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα σπουδαίο έργο που ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πλέον Αστικές Οδικές Αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου, η Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα Πεταλοειδής που συνδέει το Μασταμπά (Οδός Μνησικλή, Ιερολοχιτών) με την Λεωφόρο Παπαναστασίου, παραδόθηκε στους δημότες της πόλης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ανάσα για κατοίκους και οδηγούς που αναμένεται να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά μια τεράστια περιοχή των νοτίων προαστίων του Ηρακλείου.

DSCN3573

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη επισκέφθηκε την περιοχή για να διαπιστώσει από κοντά την εξέλιξη του έργου που θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως σε λιγότερο από δύο μήνες αφού μένουν ακόμα ήσσονος σημασίας παρεμβάσεις.

DSCN3574

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που η λεωφόρος παραδόθηκε στο σύνολο της στην κυκλοφορία, ενώ σε δήλωσή του τόνισε ότι δημιουργεί υψηλού επιπέδου συνθήκες για τους πολίτες και την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων που τη διασχίζουν καθημερινά, ενώ αλλάζει την εικόνα μιας ολόκληρης περιοχής και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη αυτή παρέμβαση μελετήθηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ενώ οι εργασίες κατασκευής εκτελέσθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους από την παρούσα.

DSCN3577

Το έργο της Λεωφόρου Αλεξάνδρου περιλαμβάνει :

Την πλήρη ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα της λ. Μ. Αλεξάνδρου και των κάθετων οδών, με τις σχετικές διαγραμμίσεις.

Την κατασκευή δικτύων ύδρευσης και ομβρίων υδάτων.

DSCN3578

Την κατασκευή νέων, μεγάλων πεζοδρομίων με έγχρωμες αντιολισθητικές τσιμεντόπλακες.

Την φύτευση 400 μεγάλων δέντρων και άλλων φυτών και την κατασκευή νησίδων πρασίνου.

DSCN3581 (2)

Την κατασκευή ραμπών ΑμεΑ και εμποδίων στάθμευσης.

Την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και σύγχρονων φωτιστικών LED.

DSCN3583

Διαφήμιση
Διαφήμιση