HomeΚΡΗΤΗ24ωρες απεργίες ξεκινούν αύριο οι φαρμακοποιοί

24ωρες απεργίες ξεκινούν αύριο οι φαρμακοποιοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχόμενες 24ωρες κυλιόμενες απεργίες ξεκινούν οι φαρμακοποιοί από αύριο, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση, που όπως λένε, «καταλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού». Οι φαρμακοποιοί, εκφράζουν τη διαφωνία τους για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, δηλαδή στο επικείμενο «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους και σε ιδιώτες μη φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο της υλοποίησης των προαπαιτούμενων για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση προς τους δανειστές.

Στις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες θα συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί στις Π.Ε. Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Χανίων που έχουν αποφασίσει υπέρ της κινητοποίησης.

Ανοιχτά θα είναι δύο φαρμακεία σε κάθε δήμο τα οποία θα αλλάζουν κάθε για 4 ώρες, καθώς από το νόμο και για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει ανοιχτό φαρμακείο.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου τονίζει:

«Με αφορμή την ενδεχόμενη κυβερνητική απόφαση που θα επιβάλλει μεταβολή, του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Ελληνικών φαρμακείων και την κατάργηση κάθε έννοιας επιστημονικής και επαγγελματικής ανεξαρτησίας του Έλληνα φαρμακοποιού, η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 22/10/2015 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Την πραγματοποίηση κυλιόμενων απεργιών, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015.

Οι πολίτες του νομού μας θα εξυπηρετούνται τις ημέρες της απεργίας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία της πόλης του Ρεθύμνου. Τα φαρμακεία της περιφέρειας θα εξυπηρετήσουν ΜΟΝΟ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015.

Ζητούμε την κατανόησή και τη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας.
Λυπούμαστε γιατί άμεσα ζημιωμένος θα είναι και ο Έλληνας ασθενής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση