HomePost ItΔημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: 17 Απρίλη

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: 17 Απρίλη

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην Πλ. Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για αυξήσεις στους μισθούς μας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή ζωή!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζούμε για να δουλεύουμε. Να είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα πάντα και πανάκριβα για να ζήσουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να βλέπουμε τον ιδρώτα μας να χάνεται για να πληρώνουμε φόρους, να πληρώνουμε για την Υγεία μας, για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Δε δείχνουμε καμία ανοχή στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετούν τα κέρδη των ξενοδόχων και επιδεινώνουν συνεχώς τις συνθήκες της εργασίας και της ζωής μας.

Παίρνουμε δύναμη από το μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης των χιλιάδων εργαζομένων που πλημμύρισαν όλη την Ελλάδα στην απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Στις 17 Απρίλη βγαίνουμε περισσότεροι στο δρόμο γιατί δεν πάει άλλο!

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας, για Συλλογικές Συμβάσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Φτάνει πια με τη λογική του συμβιβασμού, των μειωμένων απαιτήσεων και της «εργασιακής ειρήνης» που ακολουθεί χρόνια τώρα η ηγεσία της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, παραδίδοντας το 8ωρο και το 5ημερο τα συνεχόμενα ρεπό, με αντάλλαγμα αυξήσεις – ψίχουλα. Έχουμε πια μεγάλη πείρα από την απάτη της «ανάπτυξης για όλους». Οι ξενοδόχοι θησαυρίζουν και εμείς σακατεμένοι και με άδεια πορτοφόλια, προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Απαντάμε στην κοροϊδία κυβέρνησης και εργοδοτών!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Εργαζόμαστε σε έναν κλάδο που χρόνο με το χρόνο καταγράφει όλο κα μεγαλύτερη κερδοφορία, που προσελκύει νέες μεγάλες επενδύσεις, που τα έσοδα του ξεπέρασαν το 2023 τα 20 δις, με 80 χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, με μισθούς που βρίσκονται κάτω από τις αντίστοιχες αποδοχές του 2011, με απαράδεκτες συνθήκες εντατικοποίησης.

Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ μας έκλεψε 12 χρόνια δουλειάς με το «μούφα» – ξεπάγωμα των τριετιών, κρατάει καθηλωμένο τον κατώτερο βασικό μισθό στα 706€ καθαρά, αξιοποιώντας τον άθλιο μνημονιακό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου με πρόσχημα τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή τη διασφάλιση των κερδών των ξενοδόχων! Θέλουν να βάλουν φρένο στις απαιτήσεις των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Δε θα τους περάσει!

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας!

Μπροστά στην έναρξη μιας ακόμη σεζόν που προβλέπεται να σπάσει και πάλι ρεκόρ κερδοφορίας, απογειώνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων, ξεκινάμε νέους αγώνες, με μεγαλύτερες απαιτήσεις! Κάτω από την πίεση των δικών μας αγώνων πετύχαμε ότι θετικό υπάρχει μέσα στις συμβάσεις μας. Με την αποφασιστική διεκδίκηση των ίδιων των εργαζομένων, με οργάνωση και συλλογικότητα μέσα σε κάθε ξενοδοχείο, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εργασιακή ζούγκλα.

Να εφαρμοστεί η Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ξενοδοχεία και να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Να αυξηθούν οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ με ταυτόχρονη ενίσχυση του σε αναγκαίο προσωπικό και υποδομή.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με ρήτρα αναπροσαρμογής βάσει του πληθωρισμού. Διασφάλιση 5ημερου – 8ωρου χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Μέτρα στήριξης των εποχικών εργαζομένων. Αύξηση του ταμείου ανεργίας και επαναφορά για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Να επιστρέψουν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλες οι ειδικότητες του κλάδου που βγήκαν το 2012 όπως οι καμαριέρες οι μάγειρες.

Να επανέλθει το Εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία, με ταυτόχρονη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης..

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η πρακτική άσκηση να πληρώνεται με βάση την Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Να καθοριστεί η ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και ο καθορισμός καθηκόντων για κάθε ειδικότητα στα ξενοδοχεία.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 17 Απρίλη

και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην Πλ. Ελευθερίας

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση