HomePost ItΗ Σέβη Βολουδάκη στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Σέβη Βολουδάκη στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Τα σημεία της τοποθέτησής της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον.

Η βουλευτής κατά την τοποθέτησή της, τόνισε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η ενίσχυση των γυναικών, ώστε να προσφέρουν στην πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό και, γενικότερα, στην κοινωνία. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο δημογραφικό ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με  στοχευμένες πολιτικές και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού, τη διασφάλιση επαρκών συντάξεων που θα παραμένουν προσιτές για τις μελλοντικές γενιές, την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, με πολιτικές ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη χρηματοδοτικής στήριξης των νέων που επιθυμούν να μείνουν και να εργαστούν στην περιφέρεια. Θα πρέπει να ενισχυθούν με τα κατάλληλα μέσα και να ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Χωριστή αναφορά έκανε στην ανάγκη χρηματοδότησης τόσο της νεανικής, όσο και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η κα. Βολουδάκη αναφέρθηκε επίσης στη βιώσιμη ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος, ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας αποτελούν ζητήματα που απασχολούν πλέον όλες τις κυβερνήσεις, ενώ απαιτούνται ολοκληρωμένες και συντονισμένες προσπάθειες και πολιτικές για την αποδοτικότητα των πόρων και την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση