HomeHL-9«Βασιλιάς» Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο – Νίκησε με 2-0 (6-1, 6-4) τον Ρουντ στον τελικό

«Βασιλιάς» Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο – Νίκησε με 2-0 (6-1, 6-4) τον Ρουντ στον τελικό

Για τρίτη φορά στην καριέρα του κατέκτησε το Monte Carlo Masters!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην καλύτερη εβδομάδά του, τους τελευταίους μήνες, ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο το τουρνουά μη αφήνοντας πολλά περιθώρια στον Κάσπερ Ρουντ…

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος του Στέφανου σε τουρνουά της ATP και ο πρώτος φετινός με τον ίδιο να γράφει στο τέλος του αγώνα στην κάμερα «η μοίρα βοηθάει αυτόν που φοβάται λιγότερο».

Κι η αλήθεια είναι ότι στο Πριγκηπάτο επέστρεψε ο Τσιτσιπάς που δεν φοβόταν να ρισκάρει, που έπαιζε το παιχνίδι του και έβγαζε αντίδραση στα δύσκολα.

Και το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, τώρα που κορυφώνεται η σεζόν στην αγαπημένη του άμμο, είναι το να μπορέσει να διατηρήσει την απόδοση του σ’ αυτά τα επίπεδα…

Ο αγώνας

Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο καθώς όπως και στον ημιτελικό με τον Σίνερ βρήκε το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ του πρώτου σετ.

Με εξαιρετικές επιστροφές στα σερβίς του Νορβηγού έφτασε στο 0-40 και παρόλο που ο αντίπαλος του έσβησε τα δύο πρώτα μπρέικ πόιντς, αλλά στο τρίτο αντέδρασε εξαιρετικά και τον οδήγησε στο λάθος.

Ο Ρουντ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα κι εκμεταλλευόμενος ότι ο Έλληνας δεν είχε καλό πρώτο σερβίς, είχε τρία μπρέικ πόιντς, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε με τον Τσιτσιπά όχι μόνο να κρατάει το σερβίς του, αλλά να κάνει και δεύτερο σερί μπρέικ!

Με τον Ρουντ να μην τον προβληματίζει με το σερβίς του ο Στέφανος τον οδηγούσε συνεχώς σε λάθη για να προηγηθεί με 4-1!

Κι όσοι περίμεναν την αντίδραση του Νορβηγού δεν την είδαν ποτέ με τον Τσιτσιπά να είναι πραγματικά απολαυστικός και να φτάνει στο επιβλητικό 6-1 με τρίτο συνεχόμενο μπρέικ

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε κι αυτό γιατί ο Ρουντ έπαιζε σε… safe mode και σταμάτησε να ρισκάρει μειώνοντας τα λάθη του και παίζοντας με μεγαλύτερη υπομονή ήταν αυτός που απειλούσε με μπρέικ.

Αυτό οφείλονταν και στο γεγονός ότι το πρώτο σερβίς του Στέφανου δεν ήταν πλέον τόσο αποτελεσματικό και έτσι φτάσαμε στο 3-3.

Το 7ο γκέιμ του 2ου σετ ήταν ένας απίθανος μαραθώνιος με τον Ρουντ να ανατρεπει το 40-0 και να έχει τρία μπρέικ πόιντς, τα οποία έσβησε ο Τσιτσιπάς και κατάφερε τελικά μετά από ένα απίθανο θρίλερ που διήρκησε… αιώνες να κρατήσει το σερβίς του για το 4-3.

Όσο εύκολα ισοφάρισε ο Ρουντ, άλλο τόσο ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-4 κι αφού ο Νορβηγός δεν έκανε το μπρέικ όταν είχε τις ευκαιρίες το πλήρωσε.

Ο Τσιτσιπάς είδε τον Ρουντ να ισοφαρίζει σε 30-30, αλλά αμέσως μετά έκανε αβίαστο λάθος για να φτάσουμε σε ματς πόιντ και ο Στέφανος δεν χρειάστηκε άλλη ευκαιρία…

Με το τρομερό μπακχαντ του έφερε τον πόντο στα μέτρα του και με γουίνερ στην ευθεία πανηγύρισε τον πρώτο του φετινό τίτλο…

Και τον πανηγύρισε με την ψυχή του σηκώνοντας τα χέρια του ψηλά, πηγαίνοντας κοντά στους δικούς του ανθρώπους για να επιστρέψει βουρκωμένος στον πάγκο του…

Μετά από πολλούς μήνες όπου πάλευε κόντρα στο εαυτό του ο Στέφανος επέστρεψε και το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση