HomeHL-9Ο Τσιτσιπάς θριάμβευσε με 2-1 επί του Σίνερ και πέρασε στον τελικό του Μόντε Κάρλο

Ο Τσιτσιπάς θριάμβευσε με 2-1 επί του Σίνερ και πέρασε στον τελικό του Μόντε Κάρλο

Θα αντιμετωπίσει αύριο τον νικητή του αγώνα Τζόκοβιτς-Ρουντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σπουδαία εμφάνιση και πολύ μεγάλη νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλά και το πόσο διαφορετικός είναι όταν αγωνίζεται στην αγαπημένη του χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρα από το ψυχολογικό πουσάρισμα που πήρε με την επικράτηση του επί του Ιταλού, από τη Δευτέρα θα επιστρέψει και στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης…

Ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να έχει μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ, το οποίο έσβησε ο Σίνερ, αλλά ο εξαιρετικός Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ.

Με τον Σίνερ να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη και τον Στέφανο να είναι σταθερός στα χτυπήματα του έφτασε στο 3-1 κι από και κει πέρα διαχειρίστηκε εξαιρετικά την κατάσταση.

Τις στιγμές που ο Σίνερ έδειχνε γιατί έχει φτάσει στο Νο2, ο Τσιτσιπάς απαντούσε με εξαιρετικά πρώτα σερβίς και σπουδαία ράλι διατηρώντας σταθερά το προβάδισμα και φτάνοντας τελικά στο 1-0.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο σετ καθώς ο Ιταλός πήρε τα τρία πρώτα γκέιμ του με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ στο 1-4 απείλησε με νέο μπρέικ αλλά ο Τσιτσιπάς άντεξε κι εκεί ουσιαστικά επέστρεψε στο ματς.

Ο Τσιτσιπάς απείλησε με μπρέικ στο επόμενο γκέιμ, αλλά ο Σίνερ άντεξε και στο 3-5 είχαμε ένα γκέιμ θρίλερ με τον Στέφανο να χάνει τεράστια ευκαιρία. Αρχικά προηγήθηκε 15-40, συνολικά είχε πέντε (5) μπρέικ πόιντ, αλλά ο Σίνερ είχε απάντηση σε όλα και τελικά πήρε το γκέιμ ισοφαρίζοντας 1-1 στα σετ.

Κι ενώ το φινάλε του γ’ σετ έδειξε ότι ο Στέφανος είχε ξαναβρεί καλό ρυθμό, στην εκκίνηση του τρίτου ο Σίνερ βρήκε άμεσα το μπρέικ (0-1) αποκτώντας αυτόματα το πάνω χέρι στον αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να μειώσει σε 1-2 και αφού γλίτωσε νέο μπρέικ στο 1-3 φτάσαμε στο 3-4. Ο Σίνερ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ κι όταν επέστρεψε ο Τσιτσιπάς έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ, αλλά τα έχασε αμφότερα με δικά του λάθη. Μόνο που αυτή τη φορά δεν το παράτησε και τελικά αυτό το θρίλερ κατέληξε υπέρ του με τα δύο λάθη του Σίνερ.

Το μομέντουμ είχε αλλάξει, ο Στέφανος παρά την εμφανή κόπωση και την αφόρητη ζέστη επέστρεψε σε ρυθμούς πρώτου σετ και με εξαιρετικό σέρβις γκέιμ έφτασε στο 5-4.

Ο Σίνερ ζήτησε και πάλι ιατρικό τάιμ άουτ, ο φυσιοθεραπευτής βρέθηκε στον πάγκο του, αλλά ο Ιταλός δεν μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με τον Τσιτσιπά να τον πιέζει και να φτάνει σε διπλό ματς μπολ και να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση