HomeHL-SportsΟ Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο, επικράτησε 2-0 σετ του Ζβέρεφ

Ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο, επικράτησε 2-0 σετ του Ζβέρεφ

Ηταν η 5η νίκη του Στέφανου επί του Γερμανού αντιπάλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο μεγάλος νικητής στο πιο ενδιαφέρον ματς της φάσης των «16» στο Μόντε Κάρλο.

Κέρδισε το Νο5 του ταμπλό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με 2-0 σετ (7-5, 7-6) έπειτα από δύο ώρες και έξι λεπτά αγώνα, για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο.

Ηταν η 5η νίκη του Στέφανου επί του Γερμανού αντιπάλου του σε χωμάτινη επιφάνεια, σε έξι ματς και η 10η συνολικά στις 15 μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Τσιτσιπάς έκανε άλλο ένα εξαιρετικό ματς, στο πιο δύσκολο τεστ που είχε εδώ και καιρό και κατάφερε να πάρει τους κρίσιμους πόντους, φτάνοντας στην 8αδα όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος έκανε την έκπληξη και απέκλεισε με 2-0 σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Το σερβίς του ήταν ξανά προβληματικό (58% με 7 διπλά λάθη), όμως όταν το πέρασε, κέρδισε το 81 % των πόντων. Σε συνδυασμό με τους 24 winners, ο πιο επιθετικός απ ότι μας έχει συνηθίσει, Τσιτσιπάς, κέρδισε τον αντίπαλό του με ένα τρομερό δεύτερο σετ.

Εκεί, προηγήθηκε 5-0 και είχε δύο σετ πόιντς για να κλείσει το σετ με 6-0 και να πάρει τη νίκη, αλλά ο Ζβέρεφ όχι μόνο άντεξε, αλλά ισοφάρισε το σετ στη συνέχεια σε 5-5!

Ο Τσιτσιπάς κράτησε την ψυχραιμία του όμως και στο tie break επικράτησε με 7-3 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αποφεύγοντας τις περιπέτειες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση