HomeΕΛΛΑΔΑΛαμία: Χτυπούσε τα παιδιά του και τα άφηνε νηστικά για τιμωρία

Λαμία: Χτυπούσε τα παιδιά του και τα άφηνε νηστικά για τιμωρία

Απείλησε με καραμπίνα τον μεγαλύτερο αδελφό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έναν εφιάλτη ζούσαν πέντε ανήλικα παιδιά στη Λαμία, καθώς είχαν πέσει θύματα κακοποίησης από τον πατέρα και σύντροφο της μητέρας τους. Ο δράστης φαίνεται πως άφηνε τα παιδιά νηστικά… για τιμωρία, ενώ τα χτυπούσε και, μάλιστα, μία φορά είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει με καραμπίνα το μεγαλύτερο σε ηλικία από τα αδέλφια.

Το δράμα των πέντε παιδιών, ηλικίας από 5 έως 16 ετών, αποκαλύφθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση κακοποίησης.

Σύμφωνα με το lamiareport, τα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά ήταν από τον πρώτο γάμο της γυναίκας, ενώ το μικρότερο ήταν καρπός της σχέσης του ζευγαριού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άνδρας άφηνε κατ’ επανάληψη νηστικά τα πέντε παιδιά, προκειμένου να τα τιμωρήσει, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα χτυπούσε. Κι όλα αυτά με την ανοχή – όπως είχε διατυπωθεί αρχικά – της μητέρας.

Αποκορύφωμα της βίαιης συμπεριφοράς του ήταν να απειλήσει με καραμπίνα το μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του, όταν εκείνος ήταν μόλις 14,5 ετών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε παιδί. Κατά συγχώνευση, η ποινή έφτασε τους 36 μήνες, με την πρόβλεψη του νόμου για 3ετη αναστολή. Η μητέρα κρίθηκε αθώα για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη, αλλά και για συνέργεια σε έκθεση σε κίνδυνο των ανήλικων παιδιών της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση