HomePost ItΣε θετικό κλίμα η συνάντηση ΟΕΒΕΝΗ με Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- πρώην ΣΔΟΕ

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση ΟΕΒΕΝΗ με Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- πρώην ΣΔΟΕ

Τι είπαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 11/4/2023 ο Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) κος Χαράλαμπος Λεκάκης με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Ηρακλείου (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- πρώην ΣΔΟΕ) κο Χρήστο Ράικο και τον Επόπτη του τμήματος Α1 προληπτικών ελέγχων κο Ταμπακάκη, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο Β Αντιπρόεδρος κος Αλεξάκης, ο Γεν. Γραμματέας κος Λειβαδιωτάκης, η Ταμίας κα Πικράκη και τα μέλη της Δ.Σ. κος Ψαράκης και κος Τζόρβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της Διοίκησης της ΟΕΒΕΝΗ έθεσαν στους εκπροσώπους της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ορισμένα βασικά φορολογικά θέματα που έχουν σχέση με την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως τη διακίνηση των εμπορευμάτων, τα τεχνικά προβλήματα στην εγκατάσταση των τερματικών πληρωμής (POS) και τη διασύνδεση τους με ταμειακές μηχανές, τις παράνομες κατ’ οίκον υπηρεσίες και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργούν, κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα  POS και τη  διασύνδεση τους με  τις ταμειακές μηχανές να είναι ελαστικοί κατά το πρώτο διάστημα, ώστε να δοθεί ο χρόνος να προσαρμοστούν οι επαγγελματίες και οι έμποροι στα νέα δεδομένα.

Τόσο ο κος Ράικος όσο και ο κος Ταμπακάκης παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα θέματα και τα προβλήματα που τους τέθηκαν και διατύπωσαν την πρόθεσή τους για ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση