HomeΚΡΗΤΗΟΕΒΕΝΗ και ΕΚΗ κατέθεσαν προσφυγή για τα δημοτικά τέλη

ΟΕΒΕΝΗ και ΕΚΗ κατέθεσαν προσφυγή για τα δημοτικά τέλη

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις που πήρε το  Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για την αύξηση των δημοτικών τελών κατέθεσαν χθες προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις που πήρε το  Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και που είχαν ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη  αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων και των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων και μάλιστα χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικής διαβούλευσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών φορέων, κατέθεσαν χθες (13/12) προσφυγή ενώπιον της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,  ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του Δήμου Ηρακλείου 718/2023 με θέμα «Καθορισμός συντελεστών δημοτικών τελών και φόρων για το έτος 2024» και 719/2023 με θέμα «Καθορισμός καταβολής τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2024», επειδή:

         Σύμφωνα με το άρ. 65 παρ. 5 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει, «Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Η ανωτέρω  εφαρμογή των προσβαλλόμενων αποφάσεων θα προκαλέσει την ασφυξία των τοπικών επιχειρηματιών, των εμπόρων, των Βιοτεχνών και των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που ήδη έχει πληγεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, τις συνέπειες των μέτρων περιορισμού του covid-19, την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των ειδών πρώτης ανάγκης  αλλά και του πληθωρισμού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση