HomePost ItΔήλωση Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δήλωση Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

«Τόσο η δημόσια όσο και η προσωπική υγεία αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα και στις σύγχρονες, αλλά και στις αναπτυσσόμενες κοινωνίες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, στην οποία παρατίθενται κι ενδεικτικές δράσεις για την Υγεία που υλοποιούνται στο Δήμο Χερσονήσου. Ειδικότερα ο κ. Δοξαστάκης δήλωσε τα εξής:

«Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τόσο η δημόσια όσο και η προσωπική υγεία αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα και στις σύγχρονες, αλλά και στις αναπτυσσόμενες κοινωνίες.

Δυστυχώς, μετά από μια μακρά περίοδο πανδημίας που έπληξε ολόκληρο τον κόσμο, το δικαίωμα αυτό εξακολουθεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση, ενώ τα προβλήματα σε πανελλήνιο επίπεδο στο χώρο της δημόσιας Υγείας είναι μεγάλα. Καθημερινά μάλιστα γινόμαστε δέκτες καταστάσεων, που αφορούν και στον τόπο μας, οι οποίες σχετίζονται με παθογένειες στη Δημόσια Υγεία και δεν τιμούν κανένα.

Είναι γνωστό, ότι οι αρμοδιότητες των Δήμων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας είναι ιδιαιτέρως περιορισμένες. Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται απραξία ή έλλειψη ενσυναίσθησης για τον συνάνθρωπο. Γι’ αυτό άλλωστε, επειδή σύμφωνα με τον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, «ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν», προχωρούμε σε μια σειρά από δράσεις στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι,

  • ήδη έχει δημοσιευθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη θέση «Κοκκίνη Χάνι» σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος.
  • Πρόσφατα παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου ενέκρινε ομόφωνα την ίδρυση της πρωτοποριακής δομής για τα δεδομένα της Κρήτης, Κ.Ε.Π. Υγείας.
  • Ο Δήμος επίσης είναι μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και στο πλαίσιο αυτό οργανώνει μια σειρά από δράσεις και ενέργειας αποσκοπώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην ευαισθητοποίηση τους σε θέματα προαγωγής ψυχικής και σωματικής υγείας.
  • Ο Δήμος υλοποιεί το Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας «Από το Α έως το Ω: μια ακαδημία για γονείς» που υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των πολιτικών στον τομέα Υγείας, η ενίσχυση των υποδομών, αλλά και η ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων πρόληψης και αθλητισμού, που έμμεσα, αλλά σε σημαντικό βαθμό, σχετίζονται με την δημόσια υγεία.

Συνεχίζουμε θεωρώντας την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των δημοτών κι επισκεπτών μας, υποχρέωση».

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση