HomeHL-9Διαμαρτυρία για το «λουκέτο» στην Παιδοψυχιατρική την Δευτέρα

Διαμαρτυρία για το «λουκέτο» στην Παιδοψυχιατρική την Δευτέρα

Στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου στη 13:00μμ στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ από εργαζόμενους του νοσοκομείου ενώ ήδη έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου.

Αυτό που ζητούν εργαζόμενοι και φορείς είναι η στελέχωση των υπηρεσιών υγείας όχι μόνο Παιδοψυχιατρικής κλινικής αλλά και όλων των κλινικών με αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ:

Με αφορμή την 7η Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, το σωματείο μας ενώνει τη φωνή του με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Επικεντρωνόμαστε στο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής και τη συρρίκνωση των νοσοκομείων, αναδεικνύοντας τις ανησυχητικές πτυχές που επιφέρουν οι πολιτικές της κυβέρνησης στην Υγεία.
Δεν ανεχόμαστε τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων και τη μετατροπή τους σε νομικές μορφές όπως ΝΠΙΔ ή παραρτήματα Ανωνύμων Εταιρειών. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την εντατικοποίηση του προσωπικού, τη μείωση των μισθών, τις απολύσεις και την εργασιακή ανασφάλεια που απειλεί δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους και επηρεάζει αρνητικά την παροχή φροντίδας στους ασθενείς.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις, επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων και αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων επιβεβαιώνουν την επιδίωξη επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και την ανεπαρκή προσφορά δημόσιας υγείας.
Είμαστε ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που επιτρέπει ιδιωτικό έργο σε νοσοκομειακούς γιατρούς και επιβάλλει απαράδεκτες επιβαρύνσεις στα παραπεμπτικά για εργαστηριακές εξετάσεις.

Συνεχίζουμε και να δυναμώνουμε τις κοινές αγωνιστικές παρεμβάσεις μας με τα αλλά σωματεία των υγειονομικών με τα υπόλοιπα σωματεία και μαζικούς φορείς ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» και την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

► Επαναλειτουργία της Παιδοψυχιατρικής με πλήρη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
► Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών)
► ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.
► Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση