HomeΚΡΗΤΗΠΑΣΟΚ: Σοβαρές εκκλήσεις για τηδΔιάσωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ

ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές εκκλήσεις για τηδΔιάσωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ

«Το κλείσιμο δημόσιων δομών με τεράστια προσφορά στην τοπική κοινωνία είναι απαράδεκτο και απειλεί την υγεία και την ευημερία των πολιτών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμη σοβαρό σημάδι της κρίσιμης κατάστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας έρχεται να προστεθεί με τον πικρό κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Αυτή η εξέλιξη προκαλεί σοβαρή ανησυχία και διαμαρτυρίες από διάφορους φορείς και πολίτες, καθώς φέρνει στο φως την αδιαφορία της κυβέρνησης για την υγεία των πολιτών.

Η απαξίωση από το Υπουργείο Υγείας, με τη σταδιακή μείωση του ιατρικού προσωπικού στην κλινική, ακολούθησε από την απογοήτευση των υποσχέσεων για πρόσληψη επιπλέον γιατρών. Το αποκορύφωμα της κρίσης ήρθε με την παράλογη αποκλειστικά διαδικτυακή σύσκεψη του υφυπουργού υγείας, αποκλείοντας τους ίδιους τους γιατρούς από την έκφραση των απόψεών τους.

Αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει τις πραγματικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, η οποία, με την απαξίωση του Δημόσιου Τομέα της Υγείας, ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης. Η απειλή κλεισίματος της μοναδικής Δημόσιας Ψυχιατρικής Κλινικής στην Κρήτη αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι πολίτες και οι φορείς της Κρήτης, μαζί με τις εκατοντάδες οικογένειες που εξαρτώνται από την υποστήριξη της κλινικής, αντιτίθενται αποφασιστικά σε αυτήν την κατάσταση. Το κλείσιμο δημόσιων δομών με τεράστια προσφορά στην τοπική κοινωνία είναι απαράδεκτο και απειλεί την υγεία και την ευημερία των πολιτών.

Η κοινή γνώμη και οι φορείς πίεσης καλούνται να ασκήσουν πιέσεις προς την κυβέρνηση για τη διάσωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε ψυχιατρική περίθαλψη για όλους τους πολίτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση