HomePost ItΒατσινά καλεί Γεωργιάδη για την Παιδοψυχιατρική

Βατσινά καλεί Γεωργιάδη για την Παιδοψυχιατρική

Να λάβει άμεσα μέτρα κατά του λουκέτου ... που έρχεται, ζητά από τον Υπουργό Υγείας η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολυάριθμες οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει κάνει το τελευταίο έτος η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά για το ΕΣΥ συνολικά, για το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο αλλά και συγκεκριμένα για την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ (25.07.2023, 17.01.2024, 06.03.2024) που εδώ και 1.5 χρόνο βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού».

Σε δήλωσή της η κ.Βατσινά αναφέρει:

Οι διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, από το περασμένο καλοκαίρι ως και σήμερα, φαίνεται πως δεν συνάντησαν ευήκοα ώτα κι έτσι η Παιδοψυχιατρική Κλινική σήμερα βρίσκεται … μισό βήμα πριν το λουκέτο!
Μπροστά στην δεδομένη απροθυμία γιατρών να στελεχώσουν τόσο την εν λόγω Κλινική όσο και άλλες, για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγους συνθηκών εργασίας, έρχονται τα ισχυρά οικονομικά – και όχι μόνο – κίνητρα από τον ιδιωτικό τομέα εντός κι εκτός συνόρων, που τελικά ωθούν τους γιατρούς μακριά από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Από το βήμα της Βουλής πριν από λίγο καιρό, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογραμμίσει τις προκηρύξεις που απέβησαν άγονες και την απροθυμία των γιατρών να ενταχθούν στους κόλπους του ΕΣΥ.

Το «μπαλάκι» είναι από καιρό στα χέρια του Υπουργείου και είναι πασίδηλο ότι το ζητούμενο είναι και το δίκαιο: να υπάρξει μισθολογική αναβάθμιση αλλά και βελτίωση των συνθηκών εργασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με ικανό αριθμό προσλήψεων που θα επιφέρει την κανονικότητα και την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών.

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική πρέπει να μπει σε προτεραιότητα έστω και την ύστατη στιγμή, και κόντρα σε όσα διακινούνται ως φήμες, το Υπουργείο να προχωρήσει στην πλήρη στελέχωση της Κλινικής η οποία εξυπηρετεί όλη την Κρήτη και τα γύρω νησιά.

Για να πάψουμε να μιλάμε για ένα κατήφορο χωρίς τέλος, καλώ τον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη να κάνει πράξη την δέσμευσή του για επίσκεψη στην Κρήτη, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και να δρομολογήσει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση