HomeHL-9Καλιφόρνια: Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν έφηβη, θύμα απαγωγής, που τρέχει προς το μέρος τους για βοήθεια

Καλιφόρνια: Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν έφηβη, θύμα απαγωγής, που τρέχει προς το μέρος τους για βοήθεια

Προσοχή, σοκαριστικό βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Καλιφόρνια ο θάνατος μιας 15χρονης κοπέλας που δέχθηκε τα πυρά αστυνομικών ενώ έτρεχε προς το μέρος τους για να ζητήσει βοήθεια.

Το βίντεο που κάνει από εχθές τον γύρο του διαδικτύου αποκαλύπτει όσα εκτυλίχθηκαν στον Αυτοκινητόδρομο 15 στην Χεσπέρια στις 27 Σεπτεμβρίου του 2022 και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί τόσο άδικα η Σαβάνα Γκρατζιάνο. Δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δύο χρόνια μετά την τραγωδία, κατόπιν αιτήματος του ρεπόρτερ Τζόι Σκοτ, ο οποίος με ανάρτησή του στο X έκανε λόγο για παραπλανητική παρουσίαση των γεγονότων από τον Σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναντίνο.

Σύμφωνα με τη New York Post, η έφηβη είχε κηρυχθεί αγνοούμενη μετά τον φόνο της μητέρας της, Τρέισι Μαρτίνεζ, από τον πατέρα της, Άντονι Τζον Γκρατζιάνο, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2022. Μία μέρα αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα του Άντονι, που πιστεύεται ότι απήγαγε την κόρη του αφού σκότωσε τη μητέρα της, και το ακολούθησαν για περίπου 110 χλμ. Στο όχημα επέβαινε και το κορίτσι στη θέση του συνοδηγού.

savana_1
H Σαβάνα Γκρατζιάνο

Όταν τελικά ο Γκρατζιάνο συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει, άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών με ένα ημιαυτόματο όπλο και ακινητοποίησε το όχημα. Τότε, το κορίτσι βγήκε έξω από την πόρτα του συνοδηγού, ενώ ένας από τους αστυνομικούς την προέτρεπε φωνάζοντας να τρέξει προς το μέρος του.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ η έφηβη τρέχει προς ένα περιπολικό για να σωθεί, άλλοι αστυνομικοί της ρίχνουν και πέφτει αιμόφυρτη στο έδαφος, ενώ ο συνάδελφός τους τους φωνάζει ότι να σταματήσουν να πυροβολούν γιατί ο ύποπτος είναι στο αμάξι.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο πατέρας της πεθανε επί τόπου από πυρά αστυνομικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της NYP, οι αστυνομικοί δεν φορούσαν κάμερες στις στολές τους κατά την επιχείρηση, ενώ μετά το συμβάν ο Σερίφης του Σαν Μπερναντίνο δήλωσε ότι το κορίτσι έμοιαζει να φορά κάτι σαν «στρατιωτικό εξοπλισμό» όταν βγήκε από το όχημα.

father_savana
O Άντονι Τζον Γκρατζιάνο

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τζόι Σκοτ, οι τοπικές Αρχές αρνούνταν μέχρι τώρα να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει «επιπλοκές που θα παρεμπόδιζαν την έρευνα».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση