HomeHL-WorldΒίντεο σοκ: Αστυνομικός σκότωσε 15χρονο με αυτισμό που έτρεξε προς το μέρος του με εργαλείο κήπου

Βίντεο σοκ: Αστυνομικός σκότωσε 15χρονο με αυτισμό που έτρεξε προς το μέρος του με εργαλείο κήπου

Στην Καλιφόρνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νεκρός από τα πυρά βοηθού σερίφη στην Καλιφόρνια έπεσε ένας 15χρονος με αυτισμό, που κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του αστυνομικού κραδαίνοντας ένα αιχμηρό εργαλείο κήπου, όπως διακρίνεται σε πλάνα από το βίντεο της προσαρμοσμένης στη στολή του ένστολου κάμερας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 17:00 τοπική ώρα το περασμένο Σάββατο όταν το αστυνομικό τμήμα του Σαν Μπερναρντίνο δέχθηκε τηλεφώνημα για περιστατικό οικιακής βίας στην περιοχή Apple Valley με πρωταγωνιστή τον 15χρονο Ράιαν Γκέινερ, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε στην αδελφή του κι έσπασε τζάμια και πόρτες στο σπίτι.

 «Κάνε πίσω θα πυροβολήσω»

Σύμφωνα με όσα φαίνονται στο βίντεο ο 15χρονος κραδαίνοντας ένα εργαλείο «με αιχμηρή άκρη» βγήκε από το σπίτι και κινήθηκε απειλητικά προς τον αστυνομικό, που τον σημάδευε με όπλο φωνάζοντας: «Κάνε πίσω. Κάνε πίσω, αλλιώς θα σε πυροβολήσω».

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη «ο αστυνομικός υποχώρησε και ο Γκέινερ τον κυνήγησε σε μια προσπάθεια να του επιτεθεί με το εργαλείο απρόκλητα». Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον 15χρονο, που αγνόησε τις εντολές του και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη διακομιδή του σε τοπικό νοσοκομείο.

Ο σερίφης χαρακτήρισε «απαίσια από άποψη ανθρωπιάς» την απόφαση του αστυνομικού να πυροβολήσει τον έφηβο, αλλά προσπάθησε να τον καλύψει σημειώνοντας ότι τα όργανα της τάξης χειρίζονται καθημερινά πολύ δύσκολα περιστατικά, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν βίαιη κατάληξη, αλλά το συγκεκριμένο «κατέληξε σε τραγωδία για τον Ράιαν, την οικογένειά του και τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση