HomeHL-GreeceΓυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τι είπε ο φίλος της 28χρονης στην κατάθεσή του – Σεσημασμένος ο δράστης

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τι είπε ο φίλος της 28χρονης στην κατάθεσή του – Σεσημασμένος ο δράστης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

H 28χρονη, θύμα γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, που έλαβε χώρα λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου πήγε για να καταγγείλει τον δράστη και να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, συνοδευόταν από έναν φίλο της.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η Ελληνική Αστυνομία, ο φίλος της 28χρονης κατέθεσε τα εξής για το τραγικό συμβάν:

«Η Κυριακή μου ζήτησε να κάτσω έξω από το γραφείο της αξιωματικού υπηρεσίας. Εκεί άκουσα δύο γυναίκες να την προτρέπουν να υποβάλει μήνυση και εκείνη αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν τον φοβάται. Ύστερα βγήκε έξω και μου είπε θα πάρει την Άμεση Δράση για να μας συνοδεύσει στο σπίτι. Όντως πήρε τηλέφωνο.

Ενώ μιλούσε και έλεγε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί και που βρισκόμαστε, έστριψε την πλάτη της και ξαφνικά ένας άνδρας έπεσε με άλμα πάνω της και άρχισε να την μαχαιρώνει. Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω. Ήρθε ένας αστυνομικός (ο σκοπός) του κλώτσησε το χέρι για να φύγει το μαχαίρι» (σ.σ. ο δράστης είχε αυτοτραυματιστεί ήδη).

Το περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για τη στάση της αστυνομίας και τις παραλείψεις όσων χειρίστηκαν την υπόθεση, καθώς η γυναίκα “έσπασε τη σιωπή”, απευθύνθηκε στις αρχές για να την προστατέψουν και κατέληξε να δολοφονηθεί ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

foto1_censored-1

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, 28χρονη φέρεται να είχε αντιληφθεί τον πρώην σύντροφό της να κινείται έξω από το σπίτι της και καθώς υπήρχε κακοποιητικό παρελθόν, μια και τον είχε μηνύσει το 2020 για βιασμό και κακοποίηση, φοβήθηκε και πήγε το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει προστασία.

Όταν τα ανέφερε αυτά στην Αξιωματικό Υπηρεσίας, εκείνη της πρότεινε να κάνει μήνυση, όμως από την πλευρά της το θύμα δεν θέλησε να κάνει μήνυση γιατί όπως υποστήριξε ούτε στο παρελθόν είχε οδηγήσει αυτό κάπου και στο τέλος την είχε πάρει πίσω.

Ζήτησε όμως να συνοδεύσει εκείνη και τον φίλο της ένα περιπολικό στο σπίτι ώστε να τους δει ο πρώην σύντροφός της να τρομάξει και να φύγει. Εκεί της πρότεινε η αστυνομικός να καλέσουν το «100» γι’ αυτό και εκείνη είπε πως θα το καλέσει η ίδια.

Όντως, φεύγοντας η κοπέλα από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και έχει καταγραφεί μάλιστα η κλήση της, όπου αρχίζει να λέει το ιστορικό στην τηλεφωνήτρια και ξαφνικά ακούγονται ουρλιαχτά, φώναζε ότι την κυνηγούσε και έπεσε η γραμμή. Ήταν μόλις είχε περάσει απέναντι στον δρόμο όπου τότε ο 39χρονος δράστης που είχε στήσει καρτέρι στην κοπέλα, πετάχτηκε μπροστά της και άρχισε να την κυνηγάει με ένα μαχαίρι.

Ο φίλος της πάγωσε και εκείνος όρμησε πάνω της και την μαχαίρωσε στον θώρακα. Η κοπέλα προσπάθησε να τρέξει πίσω στο Τμήμα όμως δεν πρόλαβε. Ο σκοπός βγήκε από το φυλάκιο μόλις αντιλήφθηκε την φασαρία, όμως επίσης δεν πρόλαβε να αντιδράσει και με την σειρά του ο δράστης αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό.

Το θύμα κατέληξε στο σημείο ενώ ο δράστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματά όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Την Πέμπτη απολογείται ο 38χρονος δράστης

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου, έλαβε ο δράστης της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας βγήκε από το νοσοκομείο, όπου παρέμενε λόγω του αυτοτραυματισμού του με μαχαίρι δευτερόλεπτα μετά το έγκλημα, και φρουρούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, ζήτησε προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και να απολογηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η καταγγελία ότι η 28χρονη είχε καταφύγει στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων καταγγέλλοντας των πρώην σύντροφο της και γυναικοκτόνο, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές θα διερευνήσουν αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών οργάνων που βρίσκονταν σε υπηρεσία. Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του γυναικοκτόνου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Για το περιστατικό μάλιστα έχει γίνει ήδη εισαγγελική παρέμβαση και από την ηγεσία της ΓΑΔΑ έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες στους χειρισμούς αστυνομικών.

news247.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση