HomeHL-GreeceΆγιοι Ανάργυροι: Υπό «δρακόντεια» μέτρα φυλάσσεται ο 39χρονος – Διπλασιάστηκε η φρουρά των σωφρονιστικών

Άγιοι Ανάργυροι: Υπό «δρακόντεια» μέτρα φυλάσσεται ο 39χρονος – Διπλασιάστηκε η φρουρά των σωφρονιστικών

Θρίλερ με τη μεταφορά του 39χρονου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό αυστηρή επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο και «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας, νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο στον Πειραιά ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής καθώς τον φρουρούν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι από δύο που είναι κανονικά στη φύλαξη κρατουμένων.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του 39χρονου που σκότωσε τη νεαρή κοπέλα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Παλιοκαρίτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παλιοκαρίτης αποκάλυψε ότι ο 39χρονος φυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη σωφρονιστικών υπαλλήλων στο Τζάνειο και συγκεκριμένα από τέσσερις εξωτερικούς φρουρούς των Φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τον κ. Παλαιοκαρίτη συνήθως η βάρδια φρούρησης ενός νοσηλευόμενου κρατούμενου αποτελείται από δύο φρουρούς, όμως η περίπτωση του 39χρονου κρίθηκε ως ιδιαίτερη και γι’ αυτό οι φρουροί διπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας σε κάθε νοσοκομείο της χώρας που είναι κοντά σε έδρα καταστήματος κράτησης, πρέπει να υπάρχει ένας ειδικός θάλαμος νοσηλείας κρατουμένων με λιγότερα πράγματα μέσα. «Το βασικό είναι να υπάρχει ασφάλεια και για τον ίδιο και για εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει χώρος έξω από το θάλαμο που υπάρχουν οι φρουροί, αλλά υπάρχει συνεχής οπτική επαφή με ένα παράθυρο μέσα από το οποίο οι αστυνομικοί αυτοί παρακολουθούν αδιάκοπα τον νοσηλευόμενο κρατούμενο, με εξαίρεση βέβαια τις στιγμές κατά τις οποίες πηγαίνει μόνος του στην τουαλέτα», υπογράμμισε.
Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του 39χρονου δήλωσε: «Είναι ένας ασθενής κρατούμενος που βγήκε από την εντατική με ό,τι λέει αυτό. Η υγεία του δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, δεν σηκώνεται, δεν είναι ενεργητικός».

Θρίλερ με τη μεταφορά του 39χρονου

Μέχρι να μεταφερθεί στο Τζάνειο υπήρξε ένα θρίλερ, καθώς νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο 39χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Αττικόν όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από το Αττικόν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στις φυλακές Κορυδαλλού, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ωστόσο δεν τον δέχτηκαν στο ψυχιατρείο, με συνέπεια να… επιστρέψει πάλι στο Αττικόν για νοσηλεία.

Ωστόσο ούτε στο Αττικόν έγινε δεκτός καθώς οι θεράποντες Ιατροί έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας και τελικά, με εντολή εισαγγελέα, ο 39χρονος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, στον Πειραιά.

Εκεί θα νοσηλευτεί σε απλό δωμάτιο φρουρούμενος για όσες ημέρες χρειαστεί και στη συνέχεια θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση