HomeΕΛΛΑΔΑΕυρωεκλογές: Περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα το επόμενο δίμηνο

Ευρωεκλογές: Περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα το επόμενο δίμηνο

Θέτει τα διλήμματα της κάλπης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πόλωση, η οποία σε ορισμένες εκφάνσεις της συνοδεύεται από τοξικότητα, ήρθε για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές.

Η πίεση της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση και η επακόλουθη αντίδραση δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό και το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου θα κρίνει ποιος θα αποκομίσει οφέλη και ποιος θα κληθεί να επουλώσει τραύματα.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ξεπεράσει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με μία «επιχείρηση εξωστρέφειας» του πρωθυπουργού ο οποίος έχει ξεκινήσει περιοδείες για να βρεθεί κοντά σε πολίτες, να συνομιλήσει μαζί τους και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Η αρχή έγινε το Σάββατο στο Μοσχάτο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, ενώ εντός της εβδομάδας πιθανότατα θα βρεθεί και σε άλλο δήμο της Αττικής. Ο πρωθυπουργός αναμένεται τους επόμενους δύο μήνες να βρίσκεται στο δρόμο γυρίζοντας όλη τη χώρα για να κινητοποιήσει τη βάση του κόμματος και να θέσει τα διλλήματα των ευρωεκλογών. Από νωρίς έχει ανεβάσει τον πήχη χαρακτηρίζοντας «εθνική κάλπη» την αναμέτρηση και ξορκίζοντας την χαλαρή ψήφο. Η ένταση που επικρατεί στην πολιτική αντιπαράθεση συμβάλει στην ενεργοποίηση του εκλογικού σώματος, όμως, οι όροι και το περιεχόμενο της αφορούν πολύ συχνά τις εντυπώσεις και όχι την ουσία των θεμάτων.

Νέο πεδίο μάχης της αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Η ατζέντα με τα ζητήματα της καθημερινότητας που είχε ως στόχο να θέσει στο δημόσιο διάλογο η κυβέρνηση δεν βρίσκει, προ το παρόν, γόνιμο έδαφος αφού καλείται να απαντά διαρκώς στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με αιχμή το δυστύχημα των Τεμπών. Νέο πεδίο αυτής της αντιπαράθεσης αποτελεί η πρόταση της Κουμουνδούρου για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής αναφορικά με το ενδεχόμενο τέλεσης 3 κακουργημάτων από τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Η αποστολή της στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αντί της θεσμικής οδού που προβλέπει την κατάθεση στον Πρόεδρο της Βουλής και η υποβολή της σε δημόσια συζήτηση στην Ολομέλεια χαρακτηρίζεται από κυβερνητικά στελέχη ως «ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα» και αποδίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ την πρόθεση «να κατασκευάσει εκ προοιμίου ενόχους».

Χυδαία και απρόκλητη επίθεση στη σύζυγο του πρωθυπουργού

Έξω από το κάδρο της ακραίας πόλωσης δεν έμεινε ούτε η οικογένεια του πρωθυπουργού με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει προσωπική ανάρτηση «ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός», μετά την διαδικτυακή επίθεση της Έλενας Ακρίτα στη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Επισημαίνει ότι από την ημέρα της εκλογής του η σύζυγός του έχει στοχοποιηθεί βάναυσα μόνο και μόνο διότι είναι σύζυγός του και χαρακτηρίζει χυδαία και απρόκλητη την ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.  Η Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στηλιτεύοντας την επαναφορά της πολιτικής τοξικότητας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση