HomeΚΡΗΤΗΣε εκδήλωση προς τιμήν του Βιτσέντζου Κορνάρου ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης

Σε εκδήλωση προς τιμήν του Βιτσέντζου Κορνάρου ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης

Τη τελετή συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σητείας και η Στέγη Βιτζέντζος Κορνάρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Xαιρετισμό σε εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή, Βιτσέντζου Κορνάρου αλλά και της ανακήρυξης του καθηγητή, Στέφανου Κακλαμάνη σε Επίτιμου Δημότη Σητείας, απεύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης συνεχάρη τους ιδρυτές της Στέγης «Βιτζέντζος Κορνάρος», τον Γιώργο Γαλανάκη και τη σύζυγό του, Αλίκη, που «από το 2020, με προσωπικό κόπο και θυσίες, δημιούργησαν στη Σητεία έναν ανοιχτό και σύγχρονο εκθεσιακό εκπαιδευτικό και μελετητικό κέντρο, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου αλλά και γενικότερα της Κρητικής Αναγέννησης».

ikona_viber_2024-03-31_14-49-27-453

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, καλωσόρισε παράλληλα στη Σητεία, τον νέο επίτιμο δημότη, μελετητή της Κρητικής Αναγέννησης, τον καθηγητή Στέφανο Κακλαμάνη, «που με τις γνώσεις και την προσωπικότητά του, συμβάλλει να αποκτήσει η Σητεία, η γενέτειρα του ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου, αντίστοιχο πολιτισμικό βάρος των γενέθλιων τόπων των μεγάλων της Αναγέννησης, ώστε η Κρητική Αναγέννηση να πάρει τη θέση που της αξίζει δίπλα στις άλλες εκφάνσεις της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης».

x-40254073

«Στη σημερινή Κρήτη, είναι ακόμα ζωντανή η παράδοση του Ερωτόκριτου. Υπάρχουν πολλοί ακόμη, που γνωρίζουν απ` έξω, μεγάλα τμήματα ή ολόκληρο το έργο.

Κάθε Έλληνας, αλλά και κάθε άνθρωπος, όταν διαβάζει το ποίημα ή ακούει τα τραγούδια του Ερωτόκριτου, κατακλύζεται από ευχάριστα συναισθήματα για το βάθος και την ποιότητα του ελληνικού πολιτισμού αλλά και την ομορφιά αυτή της ευλογημένης γης που κληρονομήσαμε μετά τους αγώνες των προγόνων μας», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Τη λαμπρή τελετή συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σητείας και η Στέγη Βιτζέντζος Κορνάρος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση