HomeHL-WorldΤο ηχητικό μήνυμα του Βασιλιά Καρόλου για το Πάσχα

Το ηχητικό μήνυμα του Βασιλιά Καρόλου για το Πάσχα

«Νιώθω μεγάλη θλίψη που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η βασίλισσα Καμίλα εκπροσώπησε για πρώτη φορά σήμερα τον βασιλιά Κάρολο στην αρχαία τελετή Royal Maundy καθώς συνέχισε τα βασιλικά της καθήκοντα ενώ εκείνος συνεχίζει την θεραπεία του για τον καρκίνο.

Ο Κάρολος ηχογράφησε μια ομιλία που ακούστηκε στην εκκλησία, αφού του δόθηκε η συμβουλή από τους γιατρούς να μην αναλαμβάνει μεγάλες δημόσιες δεσμεύσεις.

Και ο Βασιλιάς χρησιμοποίησε το Maundy μήνυμά του για να δώσει έμφαση στη βοήθεια αυτών που έχουν ανάγκη, καθώς ένα νέο πορτρέτο του 75χρονου μονάρχη κυκλοφόρησε ενόψει του Πάσχα.

Η λειτουργία πραγματοποιήθηκε φέτος στον καθεδρικό ναό του Worcester και είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο βασιλικό ημερολόγιο και είχε τεράστια πνευματική σημασία για την Ελισάβετ Β’.

Στην ομιλία του Καρόλου, δεν έγινε αναφορά σε θέματα οικογενειακής υγείας – ούτε της δικής του διάγνωσης και θεραπείας καρκίνου, ούτε και της νύφης του, της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Αντίθετα, ο Βασιλιάς τόνισε τη σημασία των πράξεων φιλίας «ειδικά σε μια περίοδο ανάγκης» στο προσωπικό πασχαλινό μήνυμα. Και πρόσθεσε: «Είναι για μένα μεγάλη θλίψη που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα».

Είπε πώς ο Ιησούς Χριστός έδωσε ένα «παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον». Το μήνυμα του Βασιλιά, που καταγράφηκε στα μέσα Μαρτίου, περιλαμβάνει μια ανάγνωση της Γραφής και μια έκκληση που ως έθνος: «Χρειαζόμαστε και ωφελούμαστε πολύ από εκείνους που μας απλώνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε μια περίοδο ανάγκης».

Αν και ο Βασιλιάς δεν αναφέρθηκε άμεσα στην υγεία του και της νύφης του, τα λόγια του θα ερμηνευθούν ότι αντανακλούν την ανταπόκριση του έθνους στις προκλήσεις του ίδιου και της Κέιτ καθώς συνεχίζουν τη θεραπεία για τον καρκίνο.

Η πριγκίπισσα κυκλοφόρησε ένα συγκινητικό βίντεο την περασμένη Παρασκευή, αποκαλύπτοντας ότι έχει ξεκινήσει μια πορεία προληπτικής χημειοθεραπείας.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση