HomeHL-WorldΒασιλιάς Κάρολος: Αλλάζουν τα σχέδια της κηδείας του ενώ δίνει μάχη με τον καρκίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Αλλάζουν τα σχέδια της κηδείας του ενώ δίνει μάχη με τον καρκίνο

“Δεν είναι καλά”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχία επικρατεί στα Ανάκτορα όπως και στον κύκλο των φίλων του για την υγεία του βασιλιά Κάρολου, καθώς δίνει μάχη με αδιευκρίνιστο τύπο καρκίνου.

“Μιλώντας με φίλους του βασιλιά τις τελευταίες εβδομάδες για την υγεία του, η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι: Δεν είναι καλά“, ανέφερε ο Tom Sykes της Daily Beast.

Ένας φίλος του μονάρχη υποστήριξε ότι ο Κάρολος “είναι αποφασισμένος να το νικήσει”, προσθέτοντας: “Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να εννοηθεί”.

Η βασιλική αρθρογράφος Tina Brown άφησε επίσης υπονοούμενα για τη μάχη του βασιλιά για την υγεία του, γράφοντας πρόσφατα ότι ο καρκίνος του Κάρολου φέρνει τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton “σε τρομακτική εγγύτητα με την άνοδο στο θρόνο, ενώ το ζευγάρι ήλπιζε ότι αυτό θα συμβεί σε διάστημα ετών, ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας”.

“Η προοπτική αυτή, μου λένε, τους προκαλεί έντονη ανησυχία”.

Ο Sykes ανέφερε επίσης ότι τα σχέδια για την κηδεία του βασιλιά – με την κωδική ονομασία “Επιχείρηση Γέφυρα Menai” – επανεξετάζονται επί του παρόντος.

Ένα ξεχωριστό έγγραφο που αναφέρει τι πήγε καλά στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022 και τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα την επόμενη φορά που θα πεθάνει ένας μονάρχης κυκλοφορεί επίσης, σύμφωνα με την Daily Beast.

Όλες οι πηγές τόνισαν ότι τα σχέδια βασιλικής κηδείας βρίσκονται συνεχώς υπό αναθεώρηση. Ωστόσο, ένας πρώην υπάλληλος συγκεκριμένα παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα υγείας του Καρόλου έχουν δώσει στα σχέδια μια διαφορετική απόχρωση και επείγουσα ανάγκη.

“Τα σχέδια έχουν βγει από το συρτάρι και επικαιροποιούνται διαρκώς”, εξήγησε ο πρώην υπάλληλος. “Δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενε κάποιος δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει καρκίνο. Αλλά η κυκλοφορία τους έχει βάλει τα μυαλά να δουλέψουν”.

Ποια είναι η Επιχείρηση Γέφυρα Menai

Η Επιχείρηση Γέφυρα Menai είναι η κωδική ονομασία που δόθηκε στον πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας για να αναφερθεί στον θάνατό του. Είναι επίσης το όνομα της πρώτης σιδερένιας κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο στο Anglesey της Ουαλίας.

Ο τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί η Επιχείρηση Γέφυρα Menai μετά τον θάνατο του Κάρολου θα είναι παρόμοιος με εκείνον του 10ήμερου σχεδίου Επιχείρηση Γέφυρα Λονδίνου, το οποίο ήταν η κωδική ονομασία που χρησιμοποιήθηκε για τη μητέρα του, Ελισάβετ.

Η προετοιμασία για τον θάνατο του Κάρολου φέρεται να ξεκίνησε από τη στιγμή που ανέβηκε στον θρόνο, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό βασιλικής προστασίας, Simon Morgan.

“Δυστυχώς, από αύριο το πρωί, ο σχεδιασμός για την Επιχείρηση Γέφυρα Menai θα ξεκινήσει σοβαρά“, δήλωσε στο “Today” τον Σεπτέμβριο του 2022.

“Ακόμη και ο βασιλιάς είπε ότι θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο για όσο του το επιτρέπει η ζωή. Είναι 73 ετών, πρέπει να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σου και από την αστυνομία πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε ξανά το μέλλον”.

Μετά τον θάνατο του Καρόλου, ο μεγαλύτερος γιος του, ο πρίγκιπας William, είναι ο επόμενος στη σειρά για να γίνει βασιλιάς και η σύζυγος του Γουίλιαμ, Kate Middleton, θα γίνει βασιλική σύζυγος.

Αρκετοί άνθρωποι θα ενημερωθούν για τον θάνατο του βασιλιά – μεταξύ των οποίων η οικογένειά του, ο πρωθυπουργός, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, άλλοι ανώτεροι υπουργοί και αξιωματούχοι και το γραφείο του Βασιλικού Συμβουλίου – από τον προσωπικό του γραμματέα.

Ο βασιλικός οίκος θα εκδώσει στη συνέχεια μια “επίσημη ειδοποίηση” για να ενημερώσει το κοινό, ενώ υπάρχουν σενάρια για το πώς οι αξιωματούχοι θα πρέπει να ειδοποιούν τους άλλους για την είδηση.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου θα στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπουργούς και τους ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους και αφού ληφθεί το μήνυμα, οι σημαίες στο Whitehall θα χαμηλώσουν μεσίστιες.

Ο πρωθυπουργός θα είναι ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που θα κάνει δήλωση, το Υπουργείο Άμυνας θα φροντίσει για τους χαιρετισμούς των όπλων και θα ανακοινωθεί ενός λεπτού σιγή για το έθνος.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον νέο βασιλιά, τον William, ο οποίος θα απευθύνει προς το έθνος, όπως έκανε ο πατέρας του όταν πέθανε η Ελισάβετ.

Για τις ημέρες που θα προηγηθούν της κηδείας του βασιλιά, θα υπάρξουν διάφορα σχέδια για να τον θρηνήσουν διάφοροι αξιωματούχοι, καθώς το φέρετρό του θα βρίσκεται σε προσκύνημα από την αίθουσα του θρόνου των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στην αίθουσα του Ουέστμινστερ.

Ο Κάρολος θα αναπαυθεί στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο στο παρεκκλήσι του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Instyle.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση