HomeHL-World«Ξεσκονίζουν» τα σχέδια της κηδείας του βασιλιά Καρόλου – Ετοιμάζονται για το «Operation Menai Bridge»

«Ξεσκονίζουν» τα σχέδια της κηδείας του βασιλιά Καρόλου – Ετοιμάζονται για το «Operation Menai Bridge»

Οι πηγές αναφέρουν πως οι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για την κηδεία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αξιωματούχοι του παλατιού, σύμφωνα με το Daily Beast, εξετάζουν αντίγραφα ενός εγγράφου πολλών εκατοντάδων σελίδων με τίτλο «Operation Menai Bridge» – φράση για τον θάνατο του βασιλιά Καρόλου.

Το ερώτημα που κυριαρχεί και κανένας δεν πρόκειται να ρωτήσει δημόσια είναι πόσο άρρωστος είναι ο βασιλιάς Κάρολος. Οι φήμες πως είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνουν οι βοηθοί του να εννοηθεί κυριαρχεί στη βρετανική κοινωνία.

Φίλοι του βασιλιά Καρόλου χαμηλώνουν τον τόνο της φωνής τους και σχολιάζουν πως τα νέα δεν είναι καλά. Οι αξιωματούχοι του παλατιού δεν απάντησαν στα επίσημα αιτήματα για σχολιασμό αναφορικά με το θέμα από το The Daily Beast.

Η ομάδα του είχε καταστήσει σαφές πως δεν θα παρείχε συνεχείς ενημερώσεις από τη στιγμή που αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας του.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει αποκαλύψει τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο πάσχει. Είχε μόνο ενημερώσει πως δεν ήταν καρκίνος του προστάτη. Επισκέπτεται τακτικά το Λονδίνο για ακτινοθεραπεία.

Η κατάσταση της υγείας του είναι θέμα δημοσίου συμφέροντος και σίγουρα απασχολεί αρκετούς σε ορισμένους κλάδους της κυβέρνησης.

Το Daily Beast έχει πληροφορίες πως τα σχέδια της κηδείας του βασιλιά Καρόλου ενημερώνονται τακτικά. Και όχι μόνο αυτό. Εξετάζουν ένα έγγραφο που αναφέρει τι πήγε καλά μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα την επόμενη φορά που θα πεθάνει ένας μονάρχης.

Το κυβερνητικό τμήμα που είναι υπεύθυνο για τις κρατικές κηδείες, το υπουργικό γραφείο, αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς πως το έγγραφο «Operation Menai Bridge» ενημερώνεται τακτικά.

Οι φίλοι της οικογένειας και όσοι βρίσκονται κοντά στον βασιλιά Κάρολο είναι πραγματικά αναστατωμένοι με την προοπτική το Ηνωμένο Βασίλειο να χάσει τον βασιλιά του πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε φανταστεί κανείς, αλλά προσπαθούν να παραμείνουν θετικοί.

«Είναι αποφασισμένος να το νικήσει»

«Φυσικά είναι αποφασισμένος να το νικήσει. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά αυτός είναι πραγματικά πολύ αδιάθετος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να εννοηθεί» σχολιάζει πηγή στο The Daily Beast.

Πολλές πηγές ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι του παλατιού εξετάζουν τώρα τακτικά αντίγραφα του εγγράφου «Menai Bridge».

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν «Ξεσκονίζουν» τα σχέδια της κηδείας του βασιλιά Καρόλου – Ετοιμάζονται για το «Operation Menai Bridge» κωδικές λέξεις που βασίζονται σε γέφυρες που θα χρησιμοποιηθούν κατά τον θάνατό τους -το σχέδιο θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ είχε κωδική ονομασία «Operation London Bridge». Η γέφυρα Menai συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική χώρα της Ουαλίας.

Ενώ όλες οι πηγές υπογράμμισαν ότι οι σημειώσεις εξετάζονται τακτικά από το παλάτι και τον στρατό, μια πηγή ανέφερε ότι τα σχέδια «ξεσκονίζονται» και ενημερώνονται ενεργά.

Μια άλλη πηγή επισημαίνει πως εξετάζουν κάθε πτυχή της γέφυρας Menai. «Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έγιναν όλα σαν ρολόι και έβαλε την πήχη ψηλά. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό, είναι μια δουλειά που λαμβάνεται υπόψη στα σοβαρά», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Η «ύποπτη» σιωπή

«Ο σχεδιασμός για το χειρότερο είναι αυτό που κάνει ο στρατός» επισημαίνει στρατωτική πηγή που μίλησε στο The Daily Beast. «Ο σχεδιασμός για την κηδεία του βασιλιά Καρόλου ξεκίνησε την ημέρα μετά την ταφή της βασίλισσας Ελισάβετ».

Ο βρετανικός Τύπος έχει επιλέξει μια αξιοσημείωτη σιωπή για το θέμα της υγείας και του προγραμματισμού της κηδείας του βασιλιά Καρόλου. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στον σεβασμό για το παλάτι, αλλά μάλλον λόγω πολύ αυστηρών κανόνων και νόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο που διέπουν το ιατρικό απόρρητο και τη δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών.

Ο βασιλικός συγγραφέας Christopher Andersen είπε στο Daily Beast πως «δεν είναι μόνο ο βασιλιάς που πρέπει να αναθεωρήσει τα δικά του σχέδια κηδείας. Κάθε senior royal το κάνει. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ήταν μόνο έφηβοι όταν τους ζητήθηκε να προγραμματίσουν τις δικές τους κηδείες. Τους ζητείται να διαλέξουν τη δική τους μουσική, λουλούδια, προσευχές και ποιος θα τις διαβάσει. Υπενθυμίζεται διαρκώς στους βασιλικούς ότι όταν πεθάνουν, η απώλειά τους θα είναι ένα σημαντικό γεγονός. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτή τη μακάβρια προσήλωση στον θάνατο».

«Η βασιλεία του Καρόλου θα είναι εξ ορισμού σύντομη, αλλά κανείς δεν μπορεί να μαντέψει αυτή τη στιγμή πόσο σύντομη θα είναι» υπογραμμίζει.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση