HomeΚΡΗΤΗΣεισμόπληκτοι: Συνδρομή από τη ΔΕΗ στην ανοικοδόμηση νέων σχολικών μονάδων

Σεισμόπληκτοι: Συνδρομή από τη ΔΕΗ στην ανοικοδόμηση νέων σχολικών μονάδων

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνδρομή στην ανοικοδόμηση νέων σχολικών μονάδων ζητούν με επιστολή τους  προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ & το ΔΣ καθώς και και στην Δ/νση Υπηρεσιών Στέγασης ο Σύλλογος Σεισμόπληκτοι Μινώα Πεδιάδας «Ελπίδας».

Αναλυτικά αναφέρουν:

Ως γνωστόν ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 άφησε πίσω του ανεξίτηλα σημάδια και ανεπούλωτες πληγές στις μνήμες και στην καθημερινή ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας.

Μέσα στα 8.000 περίπου κτίρια που δέχτηκαν το ισχυρό πλήγμα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές βρίσκονται και τα σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Αυτή τη στιγμή 30 μήνες μετά τον σεισμό εξακόσιοι (650) περίπου μαθητές σε δύο (2) Δημοτικά σχολεία και σε ένα (1) γυμνάσιο στεγάζονται και ουσιαστικά στοιβάζονται σε εργοταξιακά κοντέινερ για να πάρουν τις πρώτες γνώσεις, εχέγγυα για μια καλύτερη ζωή.

Όλοι θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε κανονικά και ασφαλή σχολεία. Εκτός του πρωταρχικού στόχου της ασφάλειας και της αξιοπρεπούς εκπαίδευσης μικρών μαθητών θα θέλαμε τα νέα μας σχολεία να έχουν και σύγχρονο μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και όσο το δυνατό μηδενικές καταναλώσεις ενέργειας.

Ως γνωστόν οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο όποιο δρουν και λειτουργούν. Η ΔΕΗ Α.Ε, στην πολύχρονη εβδομηντάχρονη και πλέον πορεία της έχει επιδείξει ανάλογες ευαισθησίες προσφέροντας τα μέγιστα σε ομάδες ευάλωτων πολιτών ανακουφίζοντας  ανάγκες τοπικών κοινωνιών και συνεισφέροντας παντοιοτρόπως έγκαιρα και άμεσα. Η υπευθυνότητα, η κοινωνική ευσυνειδησία και ευαισθησία σε συνδυασμό με την επιχειρηματική ηθική της εταιρείας αποδείχθηκε εμπράκτως σε συμπολίτες μας, οι οποίοι κι αυτοί επλήγησαν από σεισμούς και διάφορες φυσικές καταστροφές στο πρόσφατο παρελθόν.

fb_img_1694518882659 fb_img_1694518875910

Η συντριπτική πλειοψηφία κατοίκων και γονέων, σύσσωμη και ενωμένη δήλωσε ότι επιθυμεί την κατασκευή νέων πρότυπων σχολείων, ώστε να διασφαλιστεί ότι σήμερα αλλά και στο μέλλον κάθε μαθητής του Δήμου μας θα στεγάζεται σε σύγχρονες, άριστες και ασφαλείς εγκαταστάσεις και ότι κάθε παιδί θα έχει τις ίδιες και ίσες ευκαιρίες με όλα τα παιδιά.

Το δίκαιο αυτό αίτημα είναι πρόδηλο και εμφανές πως αντικατοπτρίζει τις αγωνίες των γονέων και συμπολιτών μας. Σύσσωμη η κοινωνία μας ζητάει την παρόμοια και ανάλογη στήριξη και ευαισθησία από μια εταιρεία που πρωτίστως έχει αποδείξει πως σκέφτεται και λειτουργεί ως υπεύθυνος πολίτης και ως ενεργό και πάσχων μέλος κάθε κοινωνίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση