HomeΕΛΛΑΔΑΔΕΗ: Συνεργαζόμαστε με Κομισιόν, θα προασπιστούμε τα δικαιώματά μας

ΔΕΗ: Συνεργαζόμαστε με Κομισιόν, θα προασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Η Ανακοίνωση Αιτιάσεων αποτελεί ένα βήμα της έρευνας για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού και δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, επισημαίνει η Επιχείρηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (η Επιτροπή) απέστειλε σήμερα μια Ανακοίνωση Αιτιάσεων (Statement of Objections) στη ΔΕΗ σχετικά με υποτιθέμενη παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η υπόθεση ξεκίνησε με τον έλεγχο στα γραφεία της ΔΕH τον Φεβρουάριο 2017 και οι επίσημες διαδικασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο 2021. Η ΔΕH έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης.

Οι αιτιάσεις της Επιτροπής σχετίζονται με την περίοδο από τον Ιούλιο 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η υπόθεση αφορά περίοδο πριν τον επανασχεδιασμό της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού σύμφωνα με τις επιταγές του μοντέλου Στόχου της ΕΕ (Target Model) αλλά κυρίως πολύ πριν από τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε μια μοντέρνα και βιώσιμη εταιρεία ενέργειας.

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή και να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά της.

Η Ανακοίνωση Αιτιάσεων αποτελεί ένα βήμα της έρευνας και όπως τονίζει και η Επιτροπή στη δήλωσή της, η επίδοση της δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση