HomeHL-EconomyΚωτσόβολος: Στο πρώτο μισό του Απριλίου θα περάσει στη ΔΕΗ

Κωτσόβολος: Στο πρώτο μισό του Απριλίου θα περάσει στη ΔΕΗ

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ολοκλήρωση του ντιλ με τη ΔΕΗ για την Κωτσόβολος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο μισό του Απριλίου, εκτιμά η διοίκηση του βρετανικού Ομίλου Currys, έπειτα απ’ την έγκριση που παρείχε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή του προς το επενδυτικό κοινό ο βρετανικός όμιλος γνωστοποιεί την έγκριση που παρείχε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και παράλληλα υπενθυμίζει τη σημασία που έχει η συμφωνία για τον ίδιο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Currys plc είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Public Corporation S.A. έλαβε άνευ όρων έγκριση από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αγορά της Dixons South East Europe ΑΕΒΕ, της εταιρείας χαρτοφυλακίου του συνόλου των λιανικών δραστηριοτήτων της Currys στην Ελλάδα και την Κύπρο, γνωστή ως Κωτσόβολος.

Η αποτίμηση των €200 εκατ., προσαρμοσμένη ώστε να περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις μισθώσεων ύψους  €97 εκατ., συνεπάγεται έξι φορές του προσαρμοσμένου EBITDA ύψους €49 εκατ.  και 14 φορές του προσαρμοσμένου EBIT € 21 εκατ.(£18 εκατομμύρια) για τις 52 εβδομάδες που έληξαν στις 29 Απριλίου 2023.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του Απριλίου. Τα καθαρά έσοδα από την πώληση, αφού ληφθούν υπόψη τα έξοδα συναλλαγής και διαχωρισμού, τα ενδοεταιρικά υπόλοιπα και τα μετρητά στην επιχείρηση, αναμένεται να είναι περίπου £156 εκατ. (179 εκατ. ευρώ).

Βραχυπρόθεσμα, η πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για τη μείωση του καθαρού δανεισμού και ο Όμιλος αναμένει να ολοκληρώσει τη χρονιά με υγιές καθαρό ταμειακό υπόλοιπο».

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Κωτσόβολος Η ΔΕΗ Α.Ε. («ΔΕΗ»), σε συνέχεια της από 3.11.2023 ανακοίνωσής της, ανακοινώνει ότι η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε στις 5.3.2024 τη συμφωνία της ΔΕΗ με την Currysplc για την εξαγορά της Κωτσόβολος (Dixons South- EastEurope).

Η έγκριση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πρώτο μισό του Απριλίου και θα συμβάλει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της ΔΕΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών.
newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση