HomeΚΡΗΤΗΣυμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο διεθνές συνέδριο FluidNET

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο διεθνές συνέδριο FluidNET

Στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου FluidNET συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, στο Ηράκλειο.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους συνέδρους για τις δράσεις και τους στόχους της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα του περιβάλλοντος. Εκτός άλλων, αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας στην κατεύθυνση επίτευξης του βέλτιστου περιβαλλοντικού σχεδιασμού των σημαντικών έργων του νησιού, στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις του ενεργειακού σχεδιασμού, στη σημαντικότητα των υδατικών πόρων, ενώ τόνισε την ενεργό συμμετοχή των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης σε πλήθος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που σχετίζονται με θέματα περιβάλλοντος.

Το διεθνές συνέδριο FluidNET πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου 2024 στο Ηράκλειο, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020, και φιλοξενεί επιστήμονες και ερευνητές από πολλές χώρες του κόσμου. Η θεματολογία του συνεδρίου καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τα «υγρά σώματα της Γης», σε κάθε κλίμακα και επίπεδο αυτής, δίνοντας έμφαση σε περιβαλλοντικά θέματα και δυνητικές τεχνικές αποκατάστασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση