HomeHL-TOPΕιδικός ψυχολόγος στην 15χρονη από τον Σύλλογο Γονέων

Ειδικός ψυχολόγος στην 15χρονη από τον Σύλλογο Γονέων

Με ανακοίνωσή του καταδικάζει το περιστατικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονισμένοι είναι οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα από το νέο περιστατικό bullying που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο με θύμα μία 15χρονη μαθήτρια γυμνασίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου με ανακοίνωσή του καταδικάζει το γεγονός και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη μαθήτρια προσφέροντας υπηρεσίες από ειδικό ψυχολόγο σε αυτήν και στην οικογένειά της.

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό έχουν συλληφθεί οι 16χρονες που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της εισαγγελέας ανηλίκων η οποία παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Επίσης, έχει παραγγελθεί ιατροδικαστή εξέταση για την 15χρονη η οποία αναμένεται να συμπληρωθεί στην σχετική δικογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ώρα, διαφεύγει της σύλληψης η τρίτη 16χρονη η οποία και αναζητείται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συγκλονισμένη για άλλη μια φορά είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας, με τα αλλεπάλληλα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας και εκδηλώσεων βίας μεταξύ ανηλίκων. Αυτή τη φορά το αποτρόπαιο και καταδικαστέο συμβάν έγινε έξω από το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, εχθές 13 Μαρτίου 2024 όπου μια μαθήτρια γυμνασίου ξυλοκοπήθηκε άγρια, από άλλες δυο ή τρεις μαθήτριες. Ως ενήλικες, ως γονείς και ως πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα και τα καταδικάσουμε τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες. Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη μαθήτρια του σχολείου μας, δηλώνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον μας, προσφέροντας υπηρεσίες από ειδικό ψυχολόγο στη μαθήτρια και την οικογένειά της και σε δεύτερο επίπεδο θα διοργανώσουμε ειδικές διαλέξεις σχετικές με την αποτροπή κάθε μορφής βίας.

Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων καταδικάζουμε τόσο το περιστατικό βίας κατά της μαθήτριας, όσο και τη στάση των ενηλίκων να παρακολουθούν το συμβάν ως θεατές, δίχως να παρέμβουν για να σώσουν τη μαθήτρια από τις σωματικές κακώσεις που υπέστη.

Αναμένουμε από τη πολιτεία, ως κράτος δικαίου να παρέμβει ουσιαστικά, προληπτικά και κατασταλτικά για την εξαφάνιση τέτοιων βίαιων πράξεων στο μέλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση