HomeHL-LifestyleΑναστάτωση στη Βρετανία μετά την «αλλοιωμένη» φωτογραφία της Κέιτ: Σκεπτικισμός για το «ατσαλάκωτο» προφίλ του βασιλικού οίκου

Αναστάτωση στη Βρετανία μετά την «αλλοιωμένη» φωτογραφία της Κέιτ: Σκεπτικισμός για το «ατσαλάκωτο» προφίλ του βασιλικού οίκου

Το πρότυπο τελειότητας των διασημοτήτων είναι ακόμη πιο έντονο για τους βασιλείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με διαρροές από το παλάτι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ είναι αναστατωμένοι από το photogate και τις θεωρίες συνωμοσίας που πυροδότησε για την υγεία της

Αναστάτωση στη Βρετανία μετά την «αλλοιωμένη» φωτογραφία της Κέιτ: Σκεπτικισμός για το «ατσαλάκωτο» προφίλ του βασιλικού οίκου

Ζήτημα δεοντολογίας και διαφάνειας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης τίθεται με αφορμή την «αλλοιωμένη» φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.

Το πρότυπο τελειότητας των διασημοτήτων είναι ακόμη πιο έντονο για τους βασιλείς, οι οποίοι αναμένεται όχι μόνο να φαίνονται ελκυστικοί, αλλά να προβάλλουν όλες τις φιλοδοξίες και τα ιδανικά ενός ολόκληρου έθνους, σχολιάζει ο βρετανικός τύπος.

«Για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη βασιλική οικογένεια, η εμπιστοσύνη είναι το παν. Όταν όμως τα ζητήματα δεν λύνονται, η εμπιστοσύνη καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα», αναφέρει ο Ρασελ Μαιερλς, βασιλικός συντάκτης της Daily Mirror.

Σύμφωνα με διαρροές από το παλάτι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ είναι αναστατωμένοι από το photogate και τις θεωρίες συνωμοσίας που πυροδότησε για την υγεία της, αν και η πριγκίπισσα ανέλαβε την ευθύνη για το λάθος.

Η ειδικός Τζένι Μποντ στα θέματα της βασιλικής οικογένειας, εξηγεί πως, «θα πρέπει να είναι πολύ πιεσμένη τώρα. Οποτεδήποτε και αν εμφανιστεί δημόσια η πίεση θα είναι διπλάσια και τριπλάσια και πιστεύω ότι είναι σε εύθραυστη ψυχική και σωματική κατάσταση».

Η απόφαση της Κέιτ να επεξεργαστεί την οικογενειακή φωτογραφία της προκαλεί ανησυχία για την εμπιστοσύνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα με τις νέες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, σε μια εκλογική χρονιά για το Ηνωμενο βασίλειο.

«O κόσμος μπορεί πλέον να αναρωτιέται αν μπορεί να εμπιστεύεται όλες τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η βασιλική οικογένεια ή αν είναι επεξεργασμένες σε τέτοιο βαθμό», τονίζει ο Αλέθα Αντού, πολιτική συντάκτρια της «Guardian».

Η κρίση με τη φωτογραφία έκανε ακόμη πιο αισθητή την ταυτόχρονη απουσία του βασιλιά Καρολου και της πριγκίπισσας της Ουαλιας λόγω θεμάτων υγείας καθώς συνέπεσε με τον ετήσιο εορτασμό της Κοινοπολιτείας.

Ο Βασιλιάς Κάρολος περιοριστηκε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, ενώ η Καμίλα και ο Γουίλιαμ επωμίστηκαν το βάρος της παρουσίας στην επίσημη τελετή.

ertnews.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση