HomeΚΡΗΤΗΤην Τετάρτη οι εκλογές στον ΕΣΔΑΚ με 33 εκλέκτορες

Την Τετάρτη οι εκλογές στον ΕΣΔΑΚ με 33 εκλέκτορες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την πολύκροτη εκλογική διαδικασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) σειρά παίρνει η ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΔΑΚ, καθώς ο δήμαρχος Ηρακλείου  Αλέξης Καλοκαιρινός, εκκινεί τη διαδικασία σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 246 του Ν.3463/2006 σας καλεί σε ειδική δια ζώσης συνεδρίαση την Τετάρτη 13/03/2024 και ώρα 12:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με θέμα:

“Εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ΦΟ.Δ.Σ.A. και μελών (τακτικών & αναπληρωματικών) της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟ.Δ. Σ.Α «Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης» (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) σύμφωνα με τα άρθρα 229, 230 232 και 234 του Ν.4555/2018″.

Πρόκειται για μια σημαντική διαδικασία όχι μόνο από τη σκοπιά της ανάδειξης των νέων προσώπων που θα εκλεγούν αλλά και της στάσης που θα κρατήσουν οι δήμαρχοι μετά την τραυματική εμπειρία των εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης που προκάλεσε η πρωτόγνωρης οξύτητας αντιπαράθεση και πολύ περισσότερο οι πολιτικές μεθοδολογίες που επιστρατεύτηκαν.

Οι εκλέκτορες αθροιστικά είναι 33 από τους οποίους οι 32 είναι δημοτικοί σύμβουλοι και ο ένας είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων. Ο Δήμος Ηρακλείου (σε αντίθεση με την ΠΕΔ) εκπροσωπείται από μόλις πέντε συμβούλους από τους οποίους οι τρεις είναι από τη συμπολίτευση και δύο από τη μείζονα αντιπολίτευση.

Αντίστοιχα οι Δήμοι Χερσονήσου, Αρχανών Αστερουσίων, Γόρτυνας, Φαιστού και Μαλεβιζίου έχουν από δύο εκλέκτορες και ο Δήμος Βιάννου ένα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση