HomeHL-GreeceΠαύλος Μαρινάκης: Όχι σε ανασχηματισμό, όχι σε εκλογές

Παύλος Μαρινάκης: Όχι σε ανασχηματισμό, όχι σε εκλογές

«Οι συμπεριφορές των υπουργών αξιολογούνται καθημερινά». «Τραγική η στοχοποίηση της συζύγου Μητσοτάκη». «Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός την επίσκεψη Παπασταύρου - Μπρατάκου στον επιχειρηματία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Εστία’ έχει διαψευστεί πανηγυρικά. Είναι αισχρά και χυδαία ψεύδη. Το πιο τραγικό είναι η στοχοποίηση της συζύγου του πρωθυπουργού. Για όνομα του Θεού. Ας σταματήσει πια αυτός ο βούρκος, να πολιτευόμαστε με όρους τόσο χυδαίους. Ακόμα και μια σφοδρή πολιτική σύγκρουση ας έχει πολιτικούς όρους».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με δημοσίευμα που ήθελε τη σύζυγο του πρωθυπουργού να επικοινωνεί με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. «Διαψεύδουμε ότι υπήρχε οποιαδήποτε επικοινωνία», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε επίσης δριμεία κριτική στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα για ανάρτησή της σε βάρος της Μαρέβας Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχουν λόγια. Πέρα από αλλεπάλληλες συκοφαντικές διατυπώσεις, το μίσος και τα ψέματα της ανάρτησης δεν έχουν προηγούμενο. Τι έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυρία Ακρίτα; Είναι αδιανόητο».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού η επίσκεψη των δύο πρώην υπουργών του στην οικία του επιχειρηματία. «Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με τη στάση, την ομιλία και τις κινήσεις του. Δεν υπήρχε γνώση του πρωθυπουργού. Προκύπτει και από τη συνολική στάση της κυβέρνησης.

Για την παράταξη αυτή δεν είναι άγνωστες λέξεις η ανάληψη ευθύνης και η παραίτηση. Και αυτό, χωρίς να ακυρώνεται η προσφορά των ανθρώπων αυτών και η προσωπική σχέση που έχουν με τον πρωθυπουργό. Όμως εστάλη λάθος μήνυμα σε μια περίοδο που είχε σαφή θέση η κυβέρνηση για ένα συγκεκριμένο ζήτημα».

Σχετικά με το αίτημα που προανήγγειλε ο κ. Κασσελάκης ότι θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Περιμένουμε να δούμε κατηγορητήριο καταγεγραμμένο και υπογεγραμμένο. Μόλις το διαβάσουμε, θα απαντήσουμε».

Επιπρόσθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «δεν τίθεται κανένα θέμα ανασχηματισμού. Είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση η διακυβέρνηση του τόπου. Οι ατομικές συμπεριφορές αξιολογούνται καθημερινά.

Όμως, η παραγωγή έργου είναι μια διαδικασία που θέλει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αυτό είναι μια αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού για το χρονικό διάστημα που επιλέγει να προχωρά στις επιμέρους αξιολογήσεις.

Αλλά είναι δεδομένο ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου χαίρουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, διαχειρίζονται πολύ σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα σε εποχές κρίσιμες, ο στόχος είναι να εφαρμοστεί το κυβερνητικό έργο με ακρίβεια, αλλά στο τέλος της ημέρας ο πρωθυπουργός αξιολογεί».

Νωπή λαϊκή εντολή

Κληθείς να απαντήσει στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση έχουν μια νωπή λαϊκή εντολή, ανανέωσης της κυβερνητικής θητείας, με πολύ μεγάλο ποσοστό και μεγάλη ευθύνη.

Είναι δικαίωμα του καθενός να υποβάλλει το αίτημα που θέλει. Σε λίγες μέρες θα έχουμε κάλπες με μεγάλη σημασία, θα κάνει ο λαός σημαντική επαναβεβαίωση της πολιτικής σταθερότητας του τόπου και της συνέχισης των μεγάλων μεταρρυθμίσεων».

Για την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για τις συνομιλίες για τα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Οποιοδήποτε σοβαρό επιχείρημα περί μονταζιέρας και δόλου για να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη έχει καταρριφθεί.

Δυστυχώς, τα πολιτικά κόμματα μετατρέπονται σε δικαστές για να δημιουργούν εντυπώσεις. Δεν είναι δουλειά δική μας να βγάζουμε αποφάσεις, αλλά να ζητάμε από τη δικαιοσύνη να τρέξει τις υποθέσεις και να δίνει απαντήσεις. Δικαίωμα του κ. Ανδρουλάκη είναι να κάνει όποια ενέργεια θεωρεί σωστή, όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος, σκοπός και δόλος για να παραποιηθούν στοιχεία».

Σχετικά με τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «άσκησε ένα νόμιμο δικαίωμα που είχε. Να επιλέξει ως ομογενής να κάνει τη συγκεκριμένη θητεία, εξαγοράζοντάς την. Δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Δεν θεωρώ ότι αυτό είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Η κριτική που ασκείται, είναι σε επίπεδο επικοινωνίας. Σας μιλάει ένας άνθρωπος που, για λόγους υγείας, έχει πάρει νόμιμη απαλλαγή από τον στρατό από το 2018».

Για το θέμα του αδιάβλητου των εκλογών που έθεσε εκ νέου ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Ο Κασσελάκης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που θέτουν το οποιοδήποτε θέμα για την εκλογική διαδικασία, προσβάλλουν ένα κεκτημένο 50 ετών που έχουν διασφαλίσει όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να σχολιάζει τα αποτελέσματα των εκλογών σε μια χώρα. Συνεχίζουμε στην ίδια ακριβώς λογική, να επιδιώκουμε τον διάλογο, χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση