HomeHL1-CultureΧρυσά Βατόμουρα: Τζον Βόιτ και Μέγκαν Φοξ οι χειρότεροι ηθοποιοί του 2023

Χρυσά Βατόμουρα: Τζον Βόιτ και Μέγκαν Φοξ οι χειρότεροι ηθοποιοί του 2023

Ποιοι σάρωσαν τα αντι-Οσκαρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ταινία τρόμου, όπου ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών Γούινι το Αρκουδάκι και ο φίλος του το Γουρουνάκι μεταμορφώνονται σε ψυχοπαθείς δολοφόνους, αναδείχθηκε ως η χειρότερη ταινία του 2023 από τα Χρυσά Βατόμουρα, τα γνωστά αντι- Όσκαρ.

Με προϋπολογισμό μικρότερο των 250.000 δολαρίων, η ταινία «Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι» (Winnie-the-Pooh: Blood and Honey) πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα πέρυσι, καθώς προκάλεσε ακόμα και θανατικές απειλές εκ μέρους εξαγριωμένων θαυμαστών του μικρού αρκούδου.

Σάρωσε ο Γουίνι στα Χρυσά Βατόμουρα

Αν και για τις περιπέτειες του Γουίνι και της συντροφιάς του, Γουρουνάκι, Γαϊδουράκι, Τιγράκι, την άδεια εκμετάλλευσης κατείχε η Disney εδώ και δεκαετίες, η νομική προστασία των πρώτων βιβλίων του Μιλν, που εκδόθηκαν το 1926, έληξε. Επομένως, ο βασικός χαρακτήρας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο αυτήν την «εφιαλτική» προσαρμογή του.

Η ταινία «Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι» σάρωσε στις πέντε κατηγορίες που ήταν προτεινόμενη στη 44η έκδοση των Χρυσών Βατόμουρων, μεταξύ άλλων χειρότερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, συνολικού καστ/ζευγαριού και ρεμέικ/σίκουελ.

Οι άσχημες επιδόσεις της ταινίας δεν φαίνεται πάντως να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον σκηνοθέτη Ρις Φρέικ- Γουότερφιλντ.

Η ταινία του είχε εισπράξεις σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων, αφότου επωφελήθηκε από μια παγκόσμια κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες χάρη στη διαμάχη που προκάλεσε. Και η συνέχειά της αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Τον περασμένο χρόνο, ο ίδιος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει ταινίες τρόμου που θα βασίζονται στα βιβλία «Μπάμπι» και «Πίτερ Παν».

Χειρότερος ηθοποιός ο Τζον Βόιτ

Τα Χρυσά Βατόμουρα δημιουργήθηκαν το 1981 για να χλευάσουν την κουλτούρα αυτό-ικανοποίησης του Χόλιγουντ. Ανακοινώνονται κάθε χρόνο την παραμονή των βραβείων Όσκαρ.

Φέτος, στον ηθοποιό Τζον Βόιτ απονεμήθηκε το βραβείο του χειρότερου ηθοποιού για το θρίλερ «Mercy».

Η Μέγκαν Φοξ ψηφίστηκε ως η χειρότερη ηθοποιός για την ταινία τρόμου «Johnny & Clyde».

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση