HomeΚΡΗΤΗΔήμος Μινώα Πεδιάδας: Δράσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Δράσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τι περιελάμβαναν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, διοργάνωσαν δράσεις ευαισθητοποίησης με τίτλο: «113 χρόνια μετά συνεχίζουμε να διεκδικούμε την πλήρη και ουσιαστική ισότητα των φύλων»,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Αρκαλοχωρίου, με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας φωνής και την αντιμετώπιση του ανησυχητικά αυξανόμενου φαινομένου της έμφυλης βίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες από αιρετούς και κοινωνικούς επιστήμονες με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων λόγω φύλου με επίκεντρο το φαινόμενο της ακραίας μορφής έμφυλης και σεξιστικής βίας και τις γυναικοκτονίες.

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν οι:  Μπουτιέρου Ιφιγένεια- Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), Δραμουντάνη Όλγα-Αντιδήμαρχος, Φραγκιαδάκη Μαρίνα-Κοινωνική Λειτουργός, Τσιάγγα Μαρία-Κοινωνική Λειτουργός, Μαρκάκη Μαρία-Κοινωνική Λειτουργός.

Οι ομιλήτριες προσέγγισαν τη σημερινή ημέρα από διαφορετική σκοπιά αλλά με επίκεντρο πάντα τα επιτεύγματα, τη δημιουργικότητα και τη δύναμη των γυναικών για όλα όσα κατακτήθηκαν, με δυναμικό τρόπο αλλά και δυσκολίες, μέχρι σήμερα. Παράλληλα υπογράμμισαν ότι οι γυναίκες πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν σκληρά για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των στερεοτύπων με βάση το φύλο.

kordela

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου παραβρέθηκε στην εκδήλωση  δηλώνοντας ότι οι αγώνες των γυναικών για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών για το προφανές και αυτονόητο, συνεχίζονται ακόμα και σήμερα. Όπως ανέφερε: «Με αφορμή την ημέρα αυτή, να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες να συνεχίσουν να εξελίσσονται σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, με ενίσχυση της συμμετοχής τους σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Ο Δήμος μας τιμά και στηρίζει τον καθημερινό αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, την εκπαίδευση, τη συμμετοχή στα κοινά, την κοινωνία. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες».

dentro

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε δρώμενο κατά το οποίο τοποθετήθηκαν λευκές και λιλά κορδέλες στα δεντράκια της πλατείας του Δημοτικού Καταστήματος Αρκαλοχωρίου, εις μνήμην των γυναικών που δολοφονήθηκαν επειδή ήταν γυναίκες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση