HomeΚΡΗΤΗΣτη συνάντηση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τους σεισμόπληκτους ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Στη συνάντηση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τους σεισμόπληκτους ο Φραγκίσκος Παρασύρης

"Οι δεσμεύσεις που έχουμε αποσπάσει από τα συναρμόδια Υπουργεία, πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Η ΕΛΠΙΔΑ», ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συμμετείχε στη συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία και τα προβλήματα ανοικοδόμησης των ιδιωτικών κτιρίων, σπιτιών και καταστημάτων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργου Ταβερναράκη, Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και βεβαίως των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ», ο Φραγκίσκος Παρασύρης τόνισε πως έχουμε ξεπεράσει κάθε χρονικό όριο, πέραν του αναμενόμενου σχετικά με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί τις πρώτες εβδομάδες, μετά το σεισμό στο Αρκαλοχώρι το Σεπτέμβριο του 2021.

Ιδιοκτήτες σπιτιών, επιχειρήσεων και κάθε είδους κτισμάτων, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απροσπέλαστη γραφειοκρατία, η οποία σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του ΤΑΕΦΚ στο Ηράκλειο, εμποδίζει την αποκατάσταση των ζημιών στο Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή.

sismoplikti-10

«Εξαντλώντας κάθε κοινοβουλευτικό μέσο, έχω προσπαθήσει να αναδείξω και στη συνέχεια να διεκδικήσω λύσεις για τα προβλήματα των κατοίκων. Σε συνεργασία με το Σύλλογο των Σεισμοπλήκτων και το Δήμο, οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται στην επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων για την εξέταση των φακέλων ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτιρίων, στην απαλλαγή των σεισμοπλήκτων από τον ΕΝΦΙΑ, μια πρότασή μας, η οποία απέδωσε θετικά αποτελέσματα, στην αναστολή των πλειστηριασμών και βεβαίως στην εκπόνηση ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή.

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κάθε περιοχή της χώρας που πλήττεται από φυσικές καταστροφές χρήζει γενναίων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων. Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και της Πεδιάδας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Οι δεσμεύσεις που έχουμε αποσπάσει από τα συναρμόδια Υπουργεία, πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν», δήλωσε ο Φραγκίσκος Παρασύρης στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση