HomeΚΡΗΤΗΔήμος Μινώα Πεδιάδας: Ψηφίστηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός για το έτος 2024

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Ψηφίστηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός για το έτος 2024

Το συνολικό ποσό του Προϋπολογισμού ανέρχεται σε 32.458.204 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας τον προϋπολογισμό του έτους 2024, κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου, με μοναδικό θέμα την ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, έτους 2024.

Το συνολικό ποσό του Προϋπολογισμού – ο οποίος συντάχθηκε βάσει της ΚΥΑ63726/28-07-2023- ανέρχεται σε 32.458.204 ευρώ, έχοντας λάβει την έγκριση από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, χωρίς παρατηρήσεις.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου κατά την εισήγηση του δήλωσε ότι:

«O Προϋπολογισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για το 2024, είναι εκ των πραγμάτων μεταβατικός. Η νέα Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο των περιορισμένων πόρων επέλεξε να δώσει έμφαση:

-Στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και προβλημάτων
-Στο «νοικοκύρεμα» των οικονομικών σε κάθε τομέα
-Στην ανάδειξη του κοινωνικού και πολιτιστικού ρόλου του Δήμου
-Στην απρόσκοπτη υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση του Δήμου.

Οι χρηματοδοτήσεις που θα δοθούν, θα ενσωματωθούν με τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού, στη διάρκεια του έτους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα αντίστοιχα έργα, δράσεις και υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, η διαδικασία συγκρότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου και των Δημοτικών Κοινοτήτων για όλη την 5ετία».

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κ. Όλγα Δραμουντάνη στην εισήγηση της για τον Προϋπολογισμό, είπε μεταξύ άλλων, ότι χρησιμοποιήθηκαν όλα τα σύννομα εργαλεία και δόθηκε έμφαση και προτεραιότητα στην λειτουργικότητα του Δήμου. Υπογράμμισε επίσης ότι ο Προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, διατηρώντας επίσης τον αναπτυξιακό και κοινωνικό του χαρακτήρα.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της σε ό,τι αφορά την εισπραξιμότητα του Δήμου, λόγω των μέτρων που θα εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή και ευχαρίστησε, τόσο τον Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου, όσο και τα στελέχη της οικονομικής Υπηρεσίας Αριστοτέλη Ταμιωλάκη και Φρόσω Μαυροφοράκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση