HomeHL-GreeceΣτον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης» – Ζύμωση τρομοκρατών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης» – Ζύμωση τρομοκρατών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής δεν σταμάτησε στη σύλληψη των ατόμων αυτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής έξι από τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία, καθώς φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης». Σημειώνεται πως οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Όπως τόνισε στο OPEN η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η έρευνα της αντιτρομοκρατικής δεν σταμάτησε στη σύλληψη των ατόμων αυτών καθώς σε συνδυασμό με τις ανακριτικές Αρχές, η ΕΛ.ΑΣ ερευνά το ενδεχόμενο τα μέλη της οργάνωσης να προετοίμαζαν κάποιο νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Παράλληλα δεν έχει ακόμα αποκλειστεί το ενδεχόμενο, οι τρομοκράτες να είχαν συμμετοχή και σε άλλα παλαιότερα χτυπήματα.

Ζύμωση τρομοκρατών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Όπως μετέδωσε η Ευλαμπία Ρέβη, πηγές της αντιτρομοκρατικής βλέπουν να γίνεται μία ζύμωση από χαμηλής έντασης επιθέσης, όπως το εμπρηστικό χτύπημα σε ιδιωτικό κολλέγιο που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στον Ταύρο, με άλλα μεγαλύτερα χτυπήματα, όπως εκείνα στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου ή στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης» (Eurokinissi)Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης» (Eurokinissi)

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά ασύλληπτα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της ίχνη DNA τα οποία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Όπως σχολίασε στο OPEN, η κ. Δημογλίδου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κοιτούν ξεχωριστά την κάθε περίπτωση, αλλά πάντα ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους.

Διώξεις για 6 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα σε βάρος των 10 κατηγορούμενων

Σε βάρος των 10 κατηγορούμενων έχει ασκηθεί πλήθος ποινικών διώξεων για κακουργήματα και πλημμελήματα από την εισαγγελία Πρωτοδικών τόσο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης» και άλλες τρομοκρατικές πράξεις.

ethnos.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση